zibba nisi čula onu narodnu poslovicu "ne može se svaki dan jesti grah" ....eh dovoljno jednu a gdje ti je ona trećina svijeta gdje imaju do 4,a da sultana Sulejmana i ne pominjemo.......za tvoju i opću informaciju muškarci nisi monogamni po tom pitanju a i brak 1 na 1 je uveden u kršćanstvu negdje 300-te otprilike poslije Krista radi prava nasljeđa a to je jer onaj ko je imao para tj. zemlje imao je i puno žena i još i više djece pa kad bi umro zemlja se dijelila na puno nasljednika što je u to doba bilo neprihvatljivo jer se zemlja jako cijenila i radi toga je Crkva uvela monogaman brak tako da bi zakonski nasljednici bili samo oni koje ima sa kao tom jednom zakonskom ženom(ona djeca sa drugim ženama su se prestala računat kao nasljednici). Jarac jedan može na 40 koza bez problema dok je taj tvoj vidim igrom slučaja a i jakim lancem vezan samo za jednu kozu....e tako i mnogi muški isto
To i radim,mislio sam da ima nešto bolje.
fine slike nek su ti zdravi i zivi,a de mi recite kad odprilike nastupi jarenje kod moje se mlao rasklopili kukovi al ne curi nista na izlazu sto ste pricali sluz da krene..
Ja još u iščekivanju da se Bjanka ojari.
Ovi su fora, tko je otac da je ovaj jedan tako krasno crni?
Pa dosada nisam imao iskustva sa jarenjem koza, dečki sa foruma su mi davali savjete i hvala im. No danas sam položio, to se vidi. Kad vulva natekne cca. par dana prije, zatim nalije vime, krene mlijeko. A točan pokazatelj je kada se pojavi čep koji služi za širenje porođajnog kanala prilikom jarenja. To je dugo stajalo,
(40 min.) nikak da krene, zatim se čep probušio, pa sam nakon toga pomogao izvuči prvo jare, nogice su mu virile tek tolko, ( malo me uhvatila panika da se ne uguši) Kod drugog je bilo puno lakše trajalo je par min. A tog sam izvadio zajedno sa čepom.I nače ranije sam prisustvovao kod poroda : kobile,krave, svinje,kuje.
manje više sve je isto. Evo to je moje saznanje. Budi strpljiv ako nemaš datum
parenja.
fine slike nek su ti zdravi i zivi,a de mi recite kad odprilike nastupi jarenje kod moje se mlao rasklopili kukovi al ne curi nista na izlazu sto ste pricali sluz da krene..