Ovo roza mliko je danas normalno mada može bit da je i mala upala,a jarići su joj toliko mali da nemogu ni svo mliko posisat tako da nisu oni uzrok. Sad imam drugi problem,koza je normalno izlegla i prvi dan je sve bilo ok,drugi dan sam primjetio da ne preživa i ne brabonja,ali normalno jede (samo zelenu travu u paši,a žito i suhu travu neće) ,i što je za nju čudno strašno je puno pila vode,ajde kažem stara joj je boljka da malo probava zastane,ulijem ja njoj malo ulja i tople vode i onda počme normalno preživat i ok,danas opet slabije preživa ali strašno često mokri malu kolićinu i koda se napinje mokrit strašno čudna koza iako dobro leže i jarići su joj odlični i brzo rastu,a nije loša ni na mliku lako bi se moglo dogodit da žavrši u škrinji za pečenje!
Obriši joj iscjedak i ako smrdi onda hitno zovi veterinara,a ako normalno jede i pije i dobre je volje onda je sve u redu,ja sam sve to prošao ovu godinu i malo mi je više dodijalo.pitanje, kako znati da li je koza izbacila posteljice? Ja kada sam ujutro došla već su jarići bili suhi, a posteljice nisam našla. Sada vidim da ima jako tamni iscjedak i imam dojam da je malo napuhnuta jer nakon što se ojarila je bila mršava kao prut a sada ima nešto trbuha. Je li to tako normalno ili ne?
Posljednje uređivanje od moderatora: