e ovako, mene zanima koliko vam se puta godišnje koze jare??? Ja imala prije 4 koze, i jarile su mi se jedan puta godišnje, imala sam jednu francusku alpinu, a ove neznam neke srnaste su bile, i samo mi je ta alpina davala mlijelo do sljedećeg jarenja, znači sama sam ju zasušivala, dok bi ove imale neko vrijeme mlijeko i samo od jednom su zasušile jedva da bi davale deci mlijeka (napominjem da nisu bile burske). Da bi mi ih nakon nekog vremena netko pootrovao, pa su sve pokrepale. i prošle godine prije uskrsa kupim francusku alpinu koja je bila naparena sa burskim jarcem.. i dobijem bursku kozu, ali ne želim baš burske, pa mi je završila u zamrzivaču... i sad mi se treba jariti u ponedjeljak, utorak.... ali nema mlijeka veeeeeć jaaaako dugo, mislim da u 8mj već nije imala mlijeko. pa me zanima jel negdje griješim... ima finu papicu i brinem se o njoj, ali eto ima jedan što drži koze u susjednom selu pa kaže da izvuče godišnje dva legla... sad je počela nalijevat... i već je krupna... moglo bi bit i dvoje ove godine, al nek bude i jedno da je živo i zdravo.... i da je po mogućnosti žensko, heheeh... e i ovako kad sam se već raspisala, ima od muževog kolege mama prodaje kozu, kaže daje tri litre mlijeka, jare skoro odvojeno... jel bi ja nju mogla sad, ako bi ju kupila pustit jarcu...