Dobro radiš,posli sedam dana ako se mliko i dalje bude grušalo,u hranu kozi dodaj kučarin sode bikarbone jer to znači da joj je želudac pre kisel.
kučarin????????
Dobro radiš,posli sedam dana ako se mliko i dalje bude grušalo,u hranu kozi dodaj kučarin sode bikarbone jer to znači da joj je želudac pre kisel.
Prvi dan mužnje sa N
Bjankom, malci su preko 3 tjedna stari, vidim da ju drigu jer ima ranice po bradavicama, pa ih odvajam i puštam mami po 10 min nakon moje mužnje da se malo još napiju ( ne pomuzem sve ). Dakle danas dvije mužnje i preko 1,5 l mlijeka ukupno. Jel to OK količina za prvojarku, prve mužnje. Još da pitam, dosta mlati zadnjim nogama dok ju muzem, kako da tome stanem na kraj, jer mi svako toliko razlije ponešto mlijeka?
Gabro hvala na odgovoru veceras cu ih zavezat okomile su se na mladu kozicu jutros mi je sepala na zadnju nogu pa cu sutra nesto probat improvizirat da ih odvojim . Nasa stala je duplo veca od prostora di su bile pa su mozda slobodnije zbog toga , danas smo imale jako uzbudljivi dan prilagodbe na pasi no sve je dobro proslo jedino sam zabrinuta sto su mi popile malo vode kod bivseg vlasnika su pile kisnicu ja sam im dala iz spine danas sam natocila vodu u korito da ostoji za sutra mozda ce im biti bolja .
zibba jedna koza je tek jucer odvojena od jarica i ja ju muzem , mislim da ju bivsi vlasnici ove godine uopce nisu muzli , dosta je tesko jer me ne pozna i nova joj je okolina ne ocekujem neku veliku kolicinu najvaznije je mi je da se vime ne upali tako da je sinoc dosta mlijeka otislo na pod , danas sam uzela manju posudu pa mi je prolila jako malo nisam mjerila kolko je bilo mlijeka jer je moj sin popio cim sam procijedila .
Imam jedno pitanje ta koza koja je odvojena od jarica ima 4 godine i jedno vime je puno manje mi smo prije kod prvog jarenja s jednim jaretom jarica stavljali da cica obje jednako a ne samo onu koju bi on ( tata je govorio da bi vime " zakrzljalo " ) .
Dali postoji mogucnost da se kod vec starije koze izjednaci vime , dali netko ima iskustva s tim ?
Pozz ljudi ja sam novi-stari coban. Pod novi mislim jer sam se danas prijavio na forum, a pod stari mislim to sto već dugo imam koze i ovce. Imam stado od 11 koza+ jarac +10 jarica(pola muških pola ženskih) a za ovce je manje bitno na ovoj temi. Pročitao sam svih 226 stranica i mogu reci da sam dosta toga novog čuo.
Ubacit cu par slika kad skuzim malo ovaj sistem xD