od kud ti taj podatak ? meni su mjesečni troškovi za osiguranje i mirovinsko cca 500-550 kuna knjigovodju nemam nit mi treba za opg di nadje 2000 kuna ?Nemojte zaboravit da je opg 2000 kn fiksnog troška mjesećno na to obavezno treba raćunat!
inače nemam dobro mišljenje o službenicima koji rade u agenciji a ovo mi sad to potvrdjuje....to je gomila uhljeba koja sa svojim poslom nema blage veze....čast izuzetcima ali ih je većina takva....odakle njoj pravo davat takvu informaciju ?kakve ona veze ima sa mirovinskim i zdravstvenim osiguranjem ?nek se drži ispunjavanja križaljki a ne davanja pogrešnih savjeta....imam rješenje od porezne o visini davanja za poljoprivredna osiguranja i plaća se onoliko koliko sam rekao cca 500tinjak kuna mjesečno ako si nezaposlen,znači ako ti je to osnovni posao,ako si umirovljenik ne plaćaš ni to il ako radiš u nekoj firmi i tamo imaš sve riješeno(moguće je da izvrše neki obračun al se u pravilu ne plaća ništa)....znači otvoriš opg i prijavljen si kao seljak imaš osiguranje...al se nemoj zajebat pa prijavit još članova jer se i na njih plaća....znači ti sam i to je toTo su prije dvije godine promjenili zakon,sada ako otvaraš opg a nisi već negdje zaposlen opg spada u rang obrta,tako da plaćašful osiguranja i sve namete kao kod obrta.
Informaciju sam dobio od agencije za plaćanja u poljoprivredi,i žena kad je čula da sam nezaposlen dala mi je savjet da ga ne otvaram.