• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOZARSTVO

• Temu pokrenuo KRESO
  • Datum prvog posta

gabro

Član
Tu od
4 Kol 2013
Poruka
860
Evo sad samm pogledao na njuškalu jer znam da nisu bile toliko skupe(5-6 tisuča) najeftinija je 1500kn a najskuplja 3200kn,ako imaš 10 koza ili 50 ovaca isplati se jer te ruke anje bole a i vremenski si brži. u nas postoji jedna izreka: da ni bilo linih judi nikad tehnika nebi išla naprid.:D:

tihi05

Član
Tu od
31 Srp 2012
Poruka
475
Da oko 2000kn se da kupit muzilica ali ja sam malo gledao el.pastire. To mislim stavit ispred pletene igrade jer mi znaju probit i ogulit koru na vockama. Vidim da ima dosta nacina ograditi tako koze. Ja vec imam ideju kako cu to napravit. Trebam aparat,poc.zicu'drvene stafle koje cu zavezati za betonske stupove i kroz njih probusiti rupe umetnuti plasticno crijevo i kroz to zicu 2mm.

zagor

Član
Tu od
4 Svi 2014
Poruka
42
Hvala svima na savjetima.Ono sa stiskanjem dlanovima sam i sam jutros probao onako bez veze i uspjelo.Lijepo sam je pomuzao.Vec sam se poceo bojati da nece dobiti upalu vimena.A sto se tice povecanja stada to bih sigurno zelio al nikako da nadjem koje kvalitetno grlo u mojoj okolici. al vidjet cu jos. Tko zna. Mozda nesto i naleti...Jos jednom hvala svima na vrlo poucnim savjetima savjetima....

zagor

Član
Tu od
4 Svi 2014
Poruka
42
uh.....koja vrucina.....koze mi jedva disu....i skroz se cuje neki cudan zvuk od disanja....skroz su neke mlitave...danas cu im sa crijevom dobro naspricati vodom tor da im malo rashladim....skroz me strah za njih....mislim da tesko podnose ovu vrucinu....

nadija

Član
Tu od
10 Ožu 2014
Poruka
38
meni moje slabo jedu , jutros smo u 5 izasle do 7 su super pasle vratile se doma nis se na njima ne vidi da su se najele , popile vodu i ravno u stalu , inace mekecu i cekaju kruh no danas nis nisu trazile legle i evo sute skroz i ne zovu me

zagor

Član
Tu od
4 Svi 2014
Poruka
42
Uh.....da ja bar imam gdje da ih pustim......mislim da bi im bilo lakse....ovako imaju jedno sto kvadrata tora i stalicu i to im je sve.....za sad je tako.....al planiram radit neki ranc na kraju sela pa cu i onda tamo sve prebaciti a to je negdje oko ral zemlje....al to tek nagodinu jr nma se para....da...sta se moze....

gabro

Član
Tu od
4 Kol 2013
Poruka
860
Ljudi kod mene je 35 u hladu,moje su cijeli dan u štali izlaze samo popodne od 6 do 8 najbitnije je da je čisto ispod njih (amonijak) i da imaju puuuuuunoooo vode!!

metuzalem

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
236
meni moje slabo jedu , jutros smo u 5 izasle do 7 su super pasle vratile se doma nis se na njima ne vidi da su se najele , popile vodu i ravno u stalu , inace mekecu i cekaju kruh no danas nis nisu trazile legle i evo sute skroz i ne zovu me
nije kruh za koze...a ovaj šta se danas kupuje nije ni za ljude....beštijama neće ništa bit,nek imaju vode i hladovine i malo sijena ,kad prodju vrućine živnut će same od sebe

nadija

Član
Tu od
10 Ožu 2014
Poruka
38
od kad ne radim same pecemo kruh a i dam ima malo tek tolko da me privole , nakon dva mjeseca da su kod mene napokon su malo dosle k sebi i udebljale se , strah me je da ne oslabe opet , aj bar su mi jarici odlicne volje i razigrani

nadija

Član
Tu od
10 Ožu 2014
Poruka
38
kod nas pala kisa bas sam pospremila sjeno prije neg je pocela i jako ugodno je rashladila mislim da ce curke uzivat danas na pasi

nadija

Član
Tu od
10 Ožu 2014
Poruka
38
kolo kanta ima litara ?
jeli moguce da mi se kozica tijera ima vise od godinu i pol (nije jos bila pod jarcem ) jako je nemirna , skace na druge koze i tuce se , za sad nema nikakvih promijena iza

Posljednje uređivanje od moderatora:

jozooo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
54
kolo kanta ima litara ?
jeli moguce da mi se kozica tijera ima vise od godinu i pol (nije jos bila pod jarcem ) jako je nemirna , skace na druge koze i tuce se , za sad nema nikakvih promijena iza

To sto ima godinu i pol nema veze. Vise je bitna kilaža nego starosna dob. Ovo sto skače po drugim kozama vjerojatno se igra. Ako si imala priliku vidjeti da i jarići skaču jedni na druge, muški na muške, ženski na ženske i to se sve svodi na igru. Savjetujem ti da joj dovedes jarca i ako se tjera on ce to obavit.

Najnoviji postovi

Na vrh