sto se tice ove otekline to nije nist to se negdje bocnula to bu splasnulo i sve 5
...i ja sam tog uvjerenja..no brine me ...
to ti je normalna pojava jer koze polako prestaju sa laktacijom i jos se sada tjeraju pa se to jace osjeca jos par mjeseci i moras ih zasusiti negdje 12 mj.A ova glupost da se ne pripustaju 3 godine je nemoguca nase koze se hrane hranom bogatom proteinima jedu silazu llucerne, lucernu u svjezem stanju, krmnu smjesu, jecam, zob, secernu melasu i opet ih na kraju godine treba zasusiti jer su u visokoj bredosti a moraju si malo i one pocinuti
rofl):
a ovih 1100 litara mi je malo:icon_scratch:
wasntme):
Ta praksa je bila i kod mene...zasusivanje 12 mj..jarenje pocetak 3mj. Neki kolege pisu da zasuse samo mjesec dana prije jarenja.Kakvu vi imate praksu?
Ovo o 3god. ne bi komentirao...bilo je vec slicnih komentara i za krave. Sve sto ide izvan balansa prirodnih ciklusa (tako i te pretjerane litraze mlijeka) je osudeno na dodatna ulaganja vecinom vezana uz farmaceutsku industriju.
Referirao sam se na tvoj post i zbog teksta koji slijedi :
"nase koze se hrane hranom bogatom proteinima jedu silazu llucerne, lucernu u svjezem stanju, krmnu smjesu, jecam, zob, secernu melasu"
Osobno to zelim ozivotvoriti...narocitu lucernu u svjezem stanju i susenu lucernu (sa silazom nemam iskustava,ali u buducem vremenu zelim probati). Zob mi je za sada no.1 zitarica..jecam nisam sijao,ali vjerujem da je ok.
Sto mislis pod krmnom smjesom? Ili je to prolongiranje recenice?
O melasi su me malo educirali trgovci..ali ne secernoj nego slanoj...vitamisko-mineralnoj (to je onaj kolut koji cesto objesimo ili stavimo da koze lizu). Da li je to takva melasa?
Puno sam se educirao ovdje na forumu od nekih starih clanova o zelenoj iskrani...pa si me zaintrigirao napisavsi za lucernu. Imam jos neke ideje sa travama..no za sada mislim da sam te podosta davio sa pitanjima
Molim te komentar kada imas vremena. (isto vrijedi i za sve druge koji imaju iskustva...@gabro..nemoj me ignorirati
)