Ista je stvar kod srneće divljači, samo sto oni imaju crveni ispod cijele kože!!
Ovak, mi tretiramo sa otopinom monila,to je bijela tekucina koja im se daje u usta u kolicini koja je bila navedena na linku gore.Uzme se ona velika sprica i udri.Ovo za karencu nisam siguran mozda sam pomijesao sa mesom,jer znam da je bila neka duuuga karenca u pitanju,a nemam ambalaze monila trenutno niti jednu pa da provjerim.think):.
Sve sto se daje kozama kontrolira nas veterinar koji nas savjetuje,nikad ne idemo na svoju ruku.Ali ako nam je nesto rekao prije par god onada to i vrijedi,nebudemo ga svake god zezali s tim,a i na ambalazi lijepo pise,a ako je ikakva dvojba u pitanju,zovnemo ga i on ju rijesi. :icon_thumright:
Eto ti vraga, Genera, na koju je Nino stavio link, je proizvodjac :s:
Kolegice evo dobrodoslica i od mene
Referiram se na ovaj post jer me zanima svrha komentara...
Hvala hi):
Genera na svojoj stranici savjetuje ne-tretiranje 30 dana bredjosti, a na dokumentu proizvodjaca pise 50 dana.
Posto je ta ista Genera proizvodjac, znaci savjetuje dva razlicita vremenska odmaka.
Sta sad?
......
MisterNo,ako pod kosim rezom smatras kut od 45 stupnjeva,onda moj glas ide tomu ispred mlijeka,makar ni ono nije lose:icon_keel:
Hvala Tihi, googlala sam malo...
Jesu koze tolike izjelice ili ja krivo radim?
oko 8 ujutro dobiju oko 1/2 kg jecam-zob-kukuruz,
oko 10 idem s njima u vrt, brste lijesku, glog, kesten, divlju sljivu, bazgu, bar pola sata i lijepo brste, cijelo vrijeme
u podne dobiju svaka po snitu suhog kruha
oko 3 idemo opet u vrt
pred 5, prije no sto ih zatvorim, dobiju opet malo suhe smjese i sjena
izmedju jos dobiju jabuku ili mrkvu, kupus ili sto vec imam, gledam da nije svaki dan isto
Ali one svejedno stalno hodaju za mnom i samo gledaju imam li sto u rukama, uvijek bi jos i jos, imam osjecaj da su gladne.
Sta da im pojacam, ili su jednostavno takve? Trbuscici su im lijepi, nisu ni debele ni mrsave.