svako jare ti ima sise,ženka iza ima dvi rupe gornju i donju a jarac nema,tek mu posli izrastu jaja
Prije pola sata sam podojio kozu. U lijevoj sisi je bilo par kapi mlijeka dok je iz desne izašlo više od pola litre. U vimenu ima kao lopta, ne znam dali to tako treba biti. Koza mirno stoji dok se doji i kada se vime stisne i masira ona i dalje stoji, dakle ne boli ju ništa.
Jarica - e jarica kada vidi jare hoće ga stalno tući, još će se ugušiti
Sada je vime skoro jednako, probao sam malo dojiti i iz lijeve strane izlazi par mlazova mlijeka dok u desnoj strani ima više.
Ako je budem dojio dali će mala ljepotica imati dosta za papati. Šo se tiče vimena mogu ga masirati a koza stoji mirno, ma prava je.
Jare je veselo skače kao da ima mjesec dan, a sada mu je 2 dana.
Dali znate zašto mirna vesela i razigrana jarica hoće pokidati lanac kada vidi jare?
Jarica ima veći stomak nego što je imala koza prije jarenja, a izbacuje bombone.
Danas sam oko podne podojio kozu i bilo je oko 0,7 l mlijeka. Ako je ne bih dojio dali bih jare moglo posisati više nego što smije pa da mu naškodi. Jare je jedno i muško je (ili dvospolac) - ima veće sise nego kesu.
Kada će jare početi samo jesti drugu hranu?
Ako bude jare napredovalo u planu nam je za ražanj 01.05.