Zašto??? pa mi smo skroz ovisni o njima,na kraju ionako sve bude po njihovom,ma šta mi govorili o tome!!! tako je i kod koza sve je po njihovom!Jarica ima preko 5 mj. tj. preko 250 dana starosti. Da ti ovaj post procitaju zene mislim da bi ti njih 99% sa gustom razbile glavu, a neka 2 i vise puta.
O tome toliko, pa ti malo razmisli.
Mene živo zanima šta je sa rogom i kozom???
Koliko ja imam iskustva sa raznim ranama uvijek sam koristio prvo hidrogen pa onda povidon jod i rane su zarastale,Imaju razni hanzaplasti koji bi štitili ranu ali biatn je hidrogen i povidon jod,Želim ti št brži oporavak koze!
kod mene je boca rakije...za sve boljke... e za ovo bi valjalo otvorit posebnu stavku,šta svaka štala mora imat od medicine i da se struka i iskustvo uključi....Sad mi je palo napamet:icon_scratch:,da bi mogo napisat šta bi svaka štala trbala imat u ormariću (u mene je to jedan viseći kuhinjski element),a evo što ja imam u njemu!
Boca maslinova ulja,razne šprice sa iglama,kantarion,betadin jod,hidrogen,bepanten mast,sprej za dječije rane (antibakterijski i antifungicidni),skalpel,kateter od pola metra sa velikom špricom,čiste krpe,vlažne bezmirisne maramice,par polugumenih zavoja,boca sa čućom,monil tablete,sulfadimidin tablete, boca kalcija za injektivnu upotrebu.
Ako se još čega sitin dopisat ću!