U plastičnu bocu od pola litre 1dl maslinova ulja,1dl vruče vode,malo portolaka (sirup za stolicu kod ljudi),dobro promučkati i brzo uliti ostatak radenska (gazirana voda) uvatiti kozi glavu pod ruku jednom rukom otvoriti usta drugom gurnuti grlić boce u usta i jednostavno joj uliti u grlo bez obzira koliko se protivila. Onda čekati reakciju,kozi dosta treba da počne preživat a to radi kad je sita .
Preporučam ti da je prvo dobro pratiš najmanje sat dva,a onda ako u to vrime nije preživala lagano je stisni oko stomaka ako je problem počet če stenjat,to provjeri više puta i ako si siguran da je boli onda boca! Malo smanji zrnje i pokušaj da što više pase zeleno bilo brst bilo travu i tako ponavljaj dok ne vidiš da je počela preživat i da sere brabonjke!
Simptomi zatvora i poremečaja probave,zob sada izbaci mada sumnjam da će uopće jesti,dobro je nije puno skotna slobodno je masiraj i podiži,mora bit maslina ono je isto laksativ i popravlja floru crijeva,al nema ulja u trgovini,a portolak imaš u svakoj apoteci. DIGNI JE NEKA ŠETA POLAKO ALI NEKA ŠETA!!!Simptomi nadutosti ili zatvora? Dakle kozlici su na strani gdje je burag zar ne?
Sinoc je pojela kukuruz i zob(zob oko 15% najvise u smjesi) i od tada nisam vidio da jede sijeno.
Breda 2mj. I 20 dana. Ovo joj je prvi puta da je breda.
Moze li drugo ulje ili mora biti maslina?(pitam zbog hitnosti..).
Ne znam gdje nabaviti i ovaj sastojak za ljude..
Lezi na boku,na strani gdje je burag...zabacila je glavu..
Danas sam dao prasak "prodigest forte"...prije sat i pol...stanje se ne mijenja osim komadic slijepljenih brabonjaka..
Radensku cu dati odmah..
To mi se ne sviđa,meni nikad nije stomak tako brzo raso,zovi veta možda joj treba probit burag,a to nemožeš sam.
Uz nocnoj i jutarnjoj kontroli izgleda nesto bolje(zabrinutost je jaca od umora!)...nadutost nije vise tako izrazena. Brabonjci-kuglice su normalne. I dalje lezi samo na lijevom boku. Na nogu se ne oslanja.
Ipak ukupno stanje se nije puno promijenilo...(mozda je iscrpljena od svega)...i cekam da se procisti probava. Nadam se da ce iskljucivo prehrana sijenom i vodom poluciti rezultate.
Ne znam koliko traje cjelokupno prociscavanje organizma.
Malo gricne sijena,malo preziva,nepravilno i dosta tesko dise...vode je konzumirala minimalno..mozda 3dcl na moju asistenciju.
Danas idem na detaljni pregled...mislim da je to jedino rjesenje.