Bok! Nova sam na ovom forumu imam 3 koze do prije par dana sam imala 4.Jedna je na žalost uginula.U potrazi kako pomoći kozici naišla sam na ovaj forum.Čitajući vaše komentare skužila sam šta se kozi događa dok veterinar kojeg sam pozvala u tri posjeta jadnoj životinjici nije znao što joj je.Dao joj je injekcije vitamina minerala i antibiotik iako nije imala temperaturu.Treći dan je uginula.Koza se svaki dan trebala ojariti već je bila spustila i vime tako da sam prvi dan kad nije htjela jesti i kad se odvojila od ostalih pomislila da se počela jariti jer se povremeno protezala.Kad se do jutra nije ojarila a i dalje nije jela pozvala sam veterinara i po njegovom dala sam joj kvasac koji joj nije pomogao napominjem uopće nije bila naduta.U sljedećm posjetu navečer dao joj je spomenute injekcije,kao i sljedeće jutro.Tražila sam po internet,po forumim zvala drugog veterinara pitala za mišljene ali je i on rekao da je kolega ispravno postupio.Veterinar je stalno govorio da bi sve bilo drugačije da koza nije sjarna a s druge strane je ponavljao da joj nešto je ali on nezna što.Malo prije nego je koza uginula sjetila sam se rodice koja je veterinarka u Slavoniji nazvala sam je i ona je iz moje priče odmah rekla da je problem zato što nije preživala i da se ta hrana u želucu već razgradila u plinove koji su kozu trovali zato joj je vime i neki djelovi kože koji su se nazirali bili ljubičasti a ovaj veterinar to nije vidio.Lipo mi je rekla da svi mi koji imamo životinje kad im damo hranu moramo ostati uz njih barem 15 min. jer one znaju u prvi čas početi jesti pa prestanu a i tako mi ne primjetimo da nešto nevalja.Također je spomenula da su koze po pitanju bolesti drugačije od svih životinja jer kad počnu pokazivati znakove bolesti najčešće je već prekasno.Eto dragi kozari to sam željela podijeliti s vama kako bi mogli reagirati brže od mene.Još mi je rekla da je najprije trebao rješiti kozliće bili živi ili mrtvi pa onda lječiti kozu da bi tako možda imala šanse ali rekla je možda.