pozdrav uzgajivaćima,
ojarila mi se koza (prvojarka) koju je zaskočio brat, već sam pitao za parenje u srotstvu pa je bilo svakakvih odgovora, no kao prvo jako se teško ojarila, no tom jariću su bile isprekrižene prednje noge a zadnje slabo pokretne, ni nakon dva dana se nije mogao ustati . morao sam ga se riješiti..
Zatim sam uzeo dvije male alpine stare 3i4 tjedna i stavio pod kozu da ne dobije mastitis. Teško za dojiti jer ima male cice. Za sada dok mali cicaju moram držati kozu da bi se male nacicale, dali če svremenom ona njih prihvatiti kao svoje ili ču je morati stalno držati dok se ne nacicaju i do koje starosti moraju biti na mlijeku i dali ima neka tehnika kako da ih prihvati.
pa ako mi morete dati savjet kolko puta dnevno da ih puštam na cicu , jer one več pomalo jedu (imaju već zubiče ) sijeno i žito u koje im stavljam pelete od pehre za kuniće i to zajedno sa odraslim kozama, no povremeno se zalete na njih, pa sam im složio poseban box tak da se mogu skloniti od njih u slučaju frke.
Hvala unaprijed na odgovorima....
Teško da če ih prihvatiti previše su stare,jedino što možeš pokušati da ih dobro namažeš njezinim mlijekom to joj je poznat miris,možda bi lakše prošo da je muzeš.
Dali se taj jarić zasisao,odnosno dali je popio prvo mlijeko,sat vremena poslije lega???