Stvarate unaprijed neku polemiku i jarca proglašavate neplodnim a jednostavno nevidim povod gore navedeno da je jarac bio svezan skupa sa kozama to znači da jarac i ako je htio oploditi koze nije mogao do njih prema tome nemojte unaprijed postavljati diagnozu tak lošu može biti svašta ali..... iiva je jasno rekla da je vidila da je jarac skakao na dvije koze ,vidila je bijelu sluz dali sluz od gonjenja ili spermu ali jarac je skakao i znači da je spolno aktivan nevidim sad da nije i plodan to treba zaključiti a mislim da je uredu sa njim sve ....
evo mene opet,dakle moje koze koje je jure poskakao se ponovo tjeraju i dovela sam novog jarca,starijeg..jedna za drugom na 21 dan kako je moj skakao na njih,sad ce valjda bit ok.
Da pitam kako kod vas?dali su se počele koze tjerati?kodmene još ništa samo je jedna...
Što se tiče jarenja kod mene se gotovo redovno pare u isto vrijeme i kad sam imao 14 koza parile su se i jarile u roku 10-15 dana.Na parenje mnogo utiče ishrana koza a ove godine mnogi su smanjili obrok pa je i to vjerovatno uzrok.Inače u toplijim krajevima koze se ranije pare u odnosu na hladnije zbog jarenja.
Dovezo sam kozu prije otprilike tjedan i po...muzem je samo uvečer jel je hladnije pa joj je vime malo ujutro,inače otkud sam je uzo čovjek ju je muzo ujutro i navečer strojnom mužnjom...e sad prije 3 dana primjetio sam na jednoj sisi pikulu,drugi dan je bila veća te sam odlučio potražit veterinara,3 dan kad sam došao sa njom u veterunarsku stanicu trebo sam da izmuzem mlijeko da vidi kakvo je mlijeko...mlijeko je normalno ali iznad izmuzišta 5-6 cm se napravila špekula koja je gnojna i iz koje izlazi gnoj van dobila je 2 injekcije i špricu u cicu,a i danas sam joj dao inače kad se da lijek onda izmuzem 5-6 sati kasnije,razgovaro sam sa ljudima i svi kažu da to nije mastits a veterinar kaže da je jedna vrsta...to sam čito a i drugi su mi rekli da se na nešto ubola...koza je sva normalna čak je i podojim normalno jedino što kroz tu špekulu malo ide gnoja van dok sav neiscuri... - to prvi put vidim...dal neko zna o tome išta?koliko če gnoj još curjeti?