To sam i mislio koza je najsretnija dok je vani vidim ja to po svojima.
Mislim da ce stalica biti isto ok.Gore ispod ondolin ploca su daske i terpapir.
Prozor naravno da sam napravio 50 x80 cini mi se -nije skroz mali!
Ove sitne "reske" cu isto ostaviti radi prozracivanja.
Sto se pak tice orahovog lista ja sam se bio zabrinuo ali sad mi je lakse
Zasto? jer moje kozlice su dosta boravile sad u zadnje vrijeme kako je pocelo lisce padati i vjerujem jele isto.No nisam primjetio kod probave nikakvih anomalija.
Citao sam o kozama i svemu prije nego sam ih kupio i znam da sam negdje procitao da koze same znaju sta je za njih dobro a sta ne i zato ni ne jedu sve.To se odnosilo na sirovo bilje jedino veli da ih neke trave znaju prevariti u suhom znaci u sijenu i onda zbog tih trava u sijenu mogu imati probleme u probavi.Tako je pisalo ali nisam zapamtio koje su to trave.
Moje koze bas sam jutros gledao ne jedu lisce oraha nego travu izmedju lisca ali uzmu tu i tamo koji list.Dok je lisce bilo zeleno obozavale su ga i sve su polako pobrstile do cega su mogle se propet.
Ja im sad vise ne dam jesi lisce i sutra ili cim bude ljepsi dan cu sve lisce pograbljati,pa onda ovo sto je jos gore i bude palo neka polako degustiraju.Neznam jel ste primjetili kako vole jesti jabuke?samo se bojim da se ne zadavi
,ali pedantne su one !!
Evo sad mi je ipak malo lakse dok znam da orah i nije toliko opasan !
Hvala jos jednom na odgovorima i savjetima-trebat ce mi jos dok se budu jarile.Isto nemam pojma kao i sta-jel one to rade same ili treba pomagati i dezurati uz njih?? Vjerujem da one same obave jarenje kao u prirodi !
Ove moje su cistokrvne ali nemam za sad nikakvih zdravstvenih problema.Stalno su vani krecu se i pasu travu pa su zdrave
Jarca ne znam da li mi se isplati hraniti za njih dvije-posto ja moram sve za njih kupiti i dopelati doma
Imam koju ral zemlje na selu i stari ursus 35tak ali to je u renti a ursus bi trebalo posloziti malo i regat.Ne znam da li mi se to isplati ili bilje kupiti sijeno i kukuruz za zimu!!
Velim jos cu sve to vidjeti sta cu i kako cu.Inace imam kod staraca mogucnost cijele farme za koze.Veliki stagalj koji bi se dao preurediti u idealan kozarnik-drveni je cijeli i dolje je zemlja!Imam tamo sve i kos za kukuruz i u sklopu dvorista jedno dvije rali oranice-sto bi se moglo lijepo ograditi -ali ....nekako mi se cini da nisu vremena ili jesu ?? Sve je stvar odluke i volje !
Pozdrav