flogocid ili kako se u narodu zove konjska mast,a pre toga da se ocisti rana 3%hidrogen,premaze jodom za rane i namaze konjsku mast,ili da pozove veterinara,mozda je nesto zaraznoLjudi da li se je netko susreo sa problemom gljivica kod koza?Susjed me je zamolio da vam postavim to pitanje.Kaže da sa nutarnje strane koljena je kozi opala dlaka i popucala joj je koža.Kaže da su koze cijepljene prije 2 mjeseca sa detomaksom.Sad maže tu ranu sa guščjom masti, pa ga zanima jel ima šta drugo za to i tko zna da li su to uopće gljivice.Unaprijed vam se zahvaljuje.
Hvala vam na odgovorima,odmah ću mu to prenijeti.Kod mene pak opet koza kašlje a za mjesec dana se treba jariti,strah me je da ne pobaci.Zadnja 2 mjeseca sam joj dao po dvije tablete monila.Sad ću jedan dan skočit do Madjarske po cjepiva i lijekove,tamo imaju svega,pa ću na proljeće sve kozice cijepiti,da ne bude više tih svakakvih metilja i plućnih vlasaca i drugih boleština.
ali ga je doktor otpisao i rekao da više ne trebamo doći,jer mu spasa nema
Ljudi da li se je netko susreo sa problemom gljivica kod koza?Susjed me je zamolio da vam postavim to pitanje.Kaže da sa nutarnje strane koljena je kozi opala dlaka i popucala joj je koža.Kaže da su koze cijepljene prije 2 mjeseca sa detomaksom.Sad maže tu ranu sa guščjom masti, pa ga zanima jel ima šta drugo za to i tko zna da li su to uopće gljivice.Unaprijed vam se zahvaljuje.
Kako prepoznati da li je koza bredja.
Ovan je bio sa njima 1 i 2-gi mjesec a nisam ga nikad vidio da radi posal.
Nakon koliko mjeseci ili tjedana se moze sta primjetiti na kozi ?
Ima li i kakvi su prvi znakovi da je -kako se to uopce kaze za koze-za kuje je skotna-za koze ne znam pravi termin?think):
mozes probati jos jednu stvar: dopeljaj jarca kod koze i ako ona bijezi od njega ili ga tuce i nece ga blizu znaci da je bredja, za jednu ja nisam tako bio siguran pa sam probao isto to napraviti i bijezala ke od njega kao od vraga a i jarac je vidio da kod nje nema sanse