Evo ti jedna fora,pardon sala,dojis ju odozada,obujes cizme do koljena malo vece i uzmes kozi ljevu nogu u ljevu cizmu a desnu u desnu cizmu,e onda nema da mrda kam.::drink:
Kak win veli napred ju svezi na kratko a ak sa zadnjom nogom lupa slozi na tom mjestu strik koji je svezan za stup na jednoj strani a drugu stranu za nogu i nemre mahat s nogom prema kantici.
Kaj se tice kolicine mlijeka to je kod svake koze drukcije,najvise ovisi o sorti i hrani koju dobiva.
Manja kolicina veca kvaliteta.
Imam ja hrpu pitanja, čitam po redu pa većinu odgovora nađem. Ali uvijek ima nešto, molio bi preporuku za neku knjigu (da smanjim broj pitanja barem za najosnovnije stvari).
A ono što me stvarno muči jeste to da koza unazad 2 dana bleji više nego inače, povremeno dođe i pogleda me a svojom desnom stranom se nasloni na zid, jasle, ogradu... i tako hoda. Ne stane i češe se kako to životinje rade već se nasloni i hoda tako.
Ne djeluje mi zabrinjavajuće ali pošto ja nemam pojma pitam vas, znate li što bi mogao biti uzrok?
Ok jedino ne kuzim kako si tako brz jer mojoj kozi ne treba vise od pola sekunde da stane u posudu sa mlijekom :icon_redface:
Heh lijepe su te burske-ko koker spaniel-i :Slučajno sam naišao na jedan oglas za burske koze izgledaju mi skorz ok a i nisu skupe,očito vlasnik ne želi više držati koza,pa eto pošto preferiraš burske pogledaj
http://www.njuskalo.hr/ostali-kucni-ljubimci/cistokrvni-burski-jarac-koze-oglas-7553912
Dali je moguće da neke(ili neke vrste) koza ne mogu zasušiti osim kad im to priroda nalaže?
Ovo moje čudovište neće da jede slamu, sklopila se, četvrti dan, mljeko jednako dolazi a dere se za poluditi(postaje nepodnošljivo), ne nazire se kraj. Ili se to dogodi odjednom?
Pa gdje ces sa slamom hraniti sad dok ima izobilje trave ???
Kozu zasušuj tak da ako ju dojiš....
Nisam čitao pšost od početka ali ako je koza mlada....
Sto se soli tice ja sam kupio onaj neki kolut i lizu to vec godinu dan aa nisu polizale ni frtalj-bilo je samo pitanje u trgovini za sta je i ja sam reko da je za koze-trgovac rece onda ti evo taj