MisterNo, grudnjak je funkcionirao neko vrijeme, no onda si je zacrtala da ga mora skinuti i počela navlačiti bez prestanka. Kad bi se sise napunile rub grudnjaka bi ju previše stiskao i dobila je podljeve pa sam joj skinula.
Sve je bilo super jer neko vrijeme nije ni taknula sise i onda je samo najednom počela isisavati kao nikad do sada. To traje zadnja 3 dana, jedva pola litre dobijem po mužnji.
Ne znam više što da radim. Vezanje mi nije rješenje jer su moje koze dobar dio dana na paši. Možda još probam s nekom drugom inačicom grudnjaka...a ako to ne uspije stvarno ne znam.
Mozda zajednickim projiciranjem ili isprobavanjem dodemo do rjesenja.
Pokusao sam imitirati "grudnjak" sa obicnom majicom na kopcanje..kao kosulja,ali bez rukava..i za sada funkcionira. Pokrije joj veci dio trbuha i dio leda. Pricvrstim-zavezem to uravnotezenom cvrstinom i jednostavno nema smisla da to ide grickati ili vuci jer nece nista postici...
Mozda kombinacija sa ovratnikom bi bila idealna jer bi to onemogucilo kontakt sa "grudnjakom".
Ne znam kako si ti konstruirala "grudnjak",no majica ili kosulja joj daju veliki kapacitet prostora za vime i bez problema moze napuniti vime,a da nema nikakve podljeve. Jedini kontakt jest na straznjoj gornjoj strani vimena koji svojim pritiskom definitivno ne utjece na procese proizvodnje mlijeka..
Kada se pogleda...koza izgleda kao poluobucena
no za sada je to funkcionalno.
Problem koji imas sam imao i osobno...dakle skoro potpuno izmuzivanje..i to bez ustrucavanja dok sam bio prisutan. Koza vrlo dobro zna da to ne smije..ali i dalje to radi...dakle nekakvo educiranje-ucenje ne vrijedi. Mora se fizicki ograniciti. Vezanje mi je ok..iako je to vrlo mali prostor manevriranja,pa samim time i hrana mora sva biti ispred nje. "Grudnjak" cu svakako usavrsavati jer je bolje rjesenje. Ovratnik jos nemam,ali cu svakako isprobati. Mislim da time nece izgubiti mogucnost manevriranja tijekom prehrane. Koze su tvrdoglave i vrlo inteligentne kada treba doci do necega
Moje polako uce da pronadem uvijek prihvatljivo rjesenje.
Jos jedna napomena ..identican problem kako i tvoj...sa vremenom zaboravi na to jer ne moze fizicki se musti...pustio sam ju normalno...i nakon par dana samo nestane mlijeko...dakle rjesenje mora biti trajno..
Nemoj odustati..ja sam imao dugo problema dok sam vezanje usavrsio..cijelu laktaciju su trajale borbe za mlijeko
O "grudnjaku" sam razmisljao,ali nikada nisam primjenio jer smo se navikli na vez. Ideja drugog forumasa sa ovratnikom mi se cini bolje rjesenje u kombinaciji sa "grudnjakom".
Kroz neko vrijeme cemo opet rezimirati koliko je uspjesno.