• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krađe

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
ljudska mašta i snalažljivost nema kraja...

jedan čovjek živi u zgradi ispred koje svi imaju složena svoj drva za ogrijev...
primjeti on da mu polagano nedostaju drva, nekome je hladno, isto mu valjda dojadi pa napravi sljedeće: u nekoliko komada izbuši rupu, ubaci kapisle, zakita i čeka, dan dva kasnije u zgradi eksplozija u stanu jedne starice, nije bilo ozljeđenih samo štete na šporetu i zidovima, hehe
mogu se koristiti i petarde, mislim da će lopov shvatiti poantu

svaka čast, dobra baza:D:supz:

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Imao moj jedan rođo njivu iz koje su mu romi stalno krali povrće, nađe on trag kroz susjedno kukuruzište kuda su prolazili do njegove njive i postavi zamku - kliješta za medvjede (ako vam je poznato što je to), uglavno par noći poslije joka i galama u kukuruzištu, uhvatio se šime, prebilo mu jednu nogu, došla policija i rođo dobio kaznenu prijavu za izazivanje opće opasne radnje ... eto ti problema..
Ako policija takve lopove uhvati, postupak je sljedeći, ako je šteta ispod 1000 kuna to se smatra kao krađa ali sa manjom štetom i za to djelo ti policija dostavi podatke od počinitelja (kažem ako ih uhvate) i ti ih onda privatno tužiš... pa tko voli neka izvoli...

Je, pa kaj je priznal. Kak ti moraš dokazat nekom nešto, tak i drugi trebaju dokazat tebi!Ja bi čak prvi posetil unesrečenog v bolnici , i jako bi ga tam žalil...a on si nek misli.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,746
bravo majstore, tog se i ja držim...
nek mi neko nekaj dokaže!!!:finga:

M

mikas0007

Guest
a jbg, čovjek se hvalio na sve strane da je stao lopovu na kraj...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ova je tema već pala u zaborav i ne bi je se ni sjetila da danas nismo u općini imali sastanak sa načelnikom policije u cilju zaštite poljoprivrednih proizvoda od krađa.Ilitiga napraviti strategiju onemogučavanja lopova da u polju kradu našu muku, potrpaju u kombije i u Zg ili bogtepitaj gdje prodaju.Pa smo zaključili da od strategije preventive krađe nema ništa.Naime,cijelo Međimurje koje broji sto i petnaest tisuća stanovnika,i koje je izrazito poljoprivredni kraj obilaze dnevno dva patrolna policijska vozila.Četvero ljudi.Naravno-ne polja.A po prijavi krađe izlaze na lice mjesta.Tako da jedino što se može napraviti je da ako lopova zatekneš u poslu možeš prijaviti policiji,i čekati kada će oni sa drugoga kraja županije stići.A lopova za to vrijeme zamoliš da pričeka.Možeš ga zadržati i na silu ako:
-ga ne prebiješ-jer će te tužiti i platiti ćeš odštetu
-ga malo prebiješ,i to tako da cijena koju bi platio na sudu što si ga prebio bude manja nego je šteta koju ti je nanio.Ako ga prebiješ jače nogo je predpostavljena šteta,plačaš odštetu ako te tuži,a tužiti će te sigurno.
Posebno se trebaju paziti muške osobe kada uhvate lopova ženskog spola.U slučaju hvatanja,ilitiga zadržavanja do dolaska policije treba paziti ;
-da se lopova ženskog spola u nastojanju zadržavanja slučajno ne dira po intimnim dijelovima tijela,npr grudi,jer će te lopov ženskog spola tužiti za pipanje.
-da lopova ženskog spola slučajno ne obujmite oko tijela u žaru prisilnog zadržavanja jer će vas lopov ženskog spola optužiti za pokošaj silovanja.(pritom vam ne prijeti samo zatvorska kazna nego i sramota u selu a i moguć raspad braka).
A najviše se treba paziti ako se u krađi zatekne maloljetna osoba jer u slučaju da je prisilno pokušate zadržati do dolaska policije skrbnik maloljetne osobe vas može optužiti da ste pedofil.A ako maloljetnoj osobi slučajno priljepite jednu odgojnu za vrat će vam osim kaznenog sjesti i obiteljski zakon.

Ako i usprkos svemu ovome ipak uspijete detektirati i uhvatiti lopova na dijelu i imate sreće da vas lopov ni po jednoj navedenoj točki ne tuži slijedi procjena štete.Ako je ona manja od dvije tisuće kuna policija ne podnosi kaznenu prijavu nego ste vi dužni(zapravo ako želite)podnjeti tužbu sudu za naknadu štete.
Ovo nisu rekli,ali koliko se meni čini,donijet je propis da se tužba sudu plača,a plača je podnositelj tužbe i u slučaju povoljnog rješenja traži od optuženika povrat troškova.
A u mome kraju je velika večina- iliti ga za neki postotak manji od sto posto-počinitelja krađa jedna nacionalna skupina.koja u istom omjeru postotka živi od socijale - sasvim lijepo i udobno.Ali naš zakon kaže da su socijalna primanja strogo namjenska i na mogu se plijeniti.Pa ako idete tužiti lopova socijalca,ako vam je ukrao 1999 kn,možete ga tužiti i platiti sudske pristojbe i zatražiti povrat i presudu dobiti,ali kune nećete dobiti.Niti za štetu,niti za sudske troškove.A osim toga osoba socijalnoga statusa ima pravo i na besplatnog odvjetnika.Pa se sada ja mislim-e,koji sam ja idiot.Da idem hvatati lopova? Pa da završim u zatvoru i ostanem i bez ovo malo gotovine što imamu čarapi.

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
Slično je i kod nas, već nekoliko dana vidim kombije kako kruže selom. Izvidnica. Inače kod nas se dosta uzgajaju lubenice, što im je vrlo privlačno. Prošle godine susjed primijetio da mu se usred polja parkirao kombi, kad im je prišao, njih pun kombi, prijetili mu...na kraju se slavno povukao, radi vlastite sigurnosti.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
-ga malo prebiješ,i to tako da cijena koju bi platio na sudu što si ga prebio bude manja nego je šteta koju ti je nanio.Ako ga prebiješ jače nogo je predpostavljena šteta,plačaš odštetu ako te tuži,a tužiti će te sigurno.

zašto nisu naveli cjenik omjer udarac prema načinjenoj šteti.
ako je meni ološ posjekao šumu i napravio 60.000 kuna štete, koliko je to udaraca drvenom ili aluminijskom bejzbol palicom, metalnom cijevi, štilom za sjekiru, bičem, ljeskovom šibom.
Ozakonjena pljačka, ništa drugo. Kriminalci imaju više prava od oštećenih. A gdje su naša prava. Prošlo je mjesec i pola dana otkako smo ih uhvatili na licu mjesta i ništa. Oni su nastavili po starom. kradu i nitko im ništa ne može. na stranu da su ubojice i kriminalci.

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
Ova je tema već pala u zaborav i ne bi je se ni sjetila da danas nismo u općini imali sastanak sa načelnikom policije u cilju zaštite poljoprivrednih proizvoda od krađa.Ilitiga napraviti strategiju onemogučavanja lopova da u polju kradu našu muku, potrpaju u kombije i u Zg ili bogtepitaj gdje prodaju.Pa smo zaključili da od strategije preventive krađe nema ništa.Naime,cijelo Međimurje koje broji sto i petnaest tisuća stanovnika,i koje je izrazito poljoprivredni kraj obilaze dnevno dva patrolna policijska vozila.Četvero ljudi.Naravno-ne polja.A po prijavi krađe izlaze na lice mjesta.Tako da jedino što se može napraviti je da ako lopova zatekneš u poslu možeš prijaviti policiji,i čekati kada će oni sa drugoga kraja županije stići.A lopova za to vrijeme zamoliš da pričeka.Možeš ga zadržati i na silu ako:
Posebno se trebaju paziti muške osobe kada uhvate lopova ženskog spola.U slučaju hvatanja,ilitiga zadržavanja do dolaska policije treba paziti ;
-da se lopova ženskog spola u nastojanju zadržavanja slučajno ne dira po intimnim dijelovima tijela,npr grudi,jer će te lopov ženskog spola tužiti za pipanje.
-da lopova ženskog spola slučajno ne obujmite oko tijela u žaru prisilnog zadržavanja jer će vas lopov ženskog spola optužiti za pokošaj silovanja.(pritom vam ne prijeti samo zatvorska kazna nego i sramota u selu a i moguć raspad braka).
A najviše se treba paziti ako se u krađi zatekne maloljetna osoba jer u slučaju da je prisilno pokušate zadržati do dolaska policije skrbnik maloljetne osobe vas može optužiti da ste pedofil.A ako maloljetnoj osobi slučajno priljepite jednu odgojnu za vrat će vam osim kaznenog sjesti i obiteljski zakon.

Ako i usprkos svemu ovome ipak uspijete detektirati i uhvatiti lopova na dijelu i imate sreće da vas lopov ni po jednoj navedenoj točki ne tuži slijedi procjena štete.Ako je ona manja od dvije tisuće kuna policija ne podnosi kaznenu prijavu nego ste vi dužni(zapravo ako želite)podnjeti tužbu sudu za naknadu štete.
Ovo nisu rekli,ali koliko se meni čini,donijet je propis da se tužba sudu plača,a plača je podnositelj tužbe i u slučaju povoljnog rješenja traži od optuženika povrat troškova.
A u mome kraju je velika večina- iliti ga za neki postotak manji od sto posto-počinitelja krađa jedna nacionalna skupina.koja u istom omjeru postotka živi od socijale - sasvim lijepo i udobno.Ali naš zakon kaže da su socijalna primanja strogo namjenska i na mogu se plijeniti.Pa ako idete tužiti lopova socijalca,ako vam je ukrao 1999 kn,možete ga tužiti i platiti sudske pristojbe i zatražiti povrat i presudu dobiti,ali kune nećete dobiti.Niti za štetu,niti za sudske troškove.A osim toga osoba socijalnoga statusa ima pravo i na besplatnog odvjetnika.Pa se sada ja mislim-e,koji sam ja idiot.Da idem hvatati lopova? Pa da završim u zatvoru i ostanem i bez ovo malo gotovine što imamu čarapi.
Nažalost ovo je sve tako kako si rekla, a zato ja boga molim da nikog ne nađem u svom polju jer znam ne bi moga mirno gledat kako mi odnosi moje trude, a svjestan sam ako se zaletim na lopova da je svaki ishod za mene poguban:fiery:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Draga Johabice i sama znaš da sam ovo proljeće imal krađu koza i ništa se po tom pitanju nije desilo na moju žalost kod mene su ućestale krađe pogotovo u mom mjestu a policija si i nedaje nekog truda neču reći da ne uhvate neke lošpove ali za većinu znaju i nikom ništa isto tak badava oni uhvate lopove kad ih sud pusti i to nekažnjeno kakvi su to zakoni u našoj državi i kad uhvate lopova ti bi trebao sa privatnom tužbom se tužiti za svoje i na kraju opet popušiš toliko sam ljut na našu ovu je...u državu gdje lopovi i kriminalci caruju mučiš se godinama da nešta stekneš onda dođe gamad koja ti odnese a jeb.na država ga štiti fuj..fuj...

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
Zadnja tri mjeseca u tvornici imamo tri Radnika iz Saudijske Arabije . Kod njih po zakonu ako te uhvate u krađi prvi i drugi puta se možda izvućeš ali treći put ode ruka na panj .

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
@farmervg,baš tako.Veli načelnik policije,do prije tri mjeseca je limit vrijednosti krađa na koji su oni podnosili kaznenu prijavu bio tisuću kuna a sada je dignut na dvije tisuće.To je da poludiš,jer ko što sam rekla,ako se i odlučiš na tužbu,sud budeš dobio,ali novce nikada. A još ćeš i potrošiti.

@snupy,ja bih njik preko koljena i po guzi tako dugo dok me ruka ne bi zaboljela.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
Rijesenje je veoma jednostavno ! Na zgodno mjesto se postavi kamera da snimi lopova , pa mu onda posaljes frajere da mu naplate stetu , tako da ga mlate dok ne namiri sttu njih sto su morali dolaziti i nesto malo pride da ne pomisli da ce mu se opet isplatiti uci u tudju njivu !
Uvijek se nadje onih koji su spremni za gajbu pive nekom izlomiti noge !

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
U proljeće Johabice prekršajni limit je bio 600kn a iznad je bio krivićni meni je šteta u onom trenu iznosila dvadeset tisuća kuna ma koja je to ludost pa mojih 100 kn je mojih i nema ih pravo niko uzeti jer kad ih uzme to je krađa a krađa je krivićno djelo a ne prekršajno toliko sam ljut na ovu državu i njene zakone jer štiti lopove i policija i sudstvo a i vlada a tu kak ti treba paziti kak budeš zadržal lopova da ga slučajno ne pipneš po intimi ma ja njemu tu njegovu intimu objesim na drvo pa nek dojde drugi puta....

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Željezo za tvorove,daska sa čavlom prema gore ,malo bodljikave žice,kapa fantomka,batina od sirovog svibića,normalno mrkla noć i samo gazda na dežurstvu bez svjedoka,koja policija i zakon,oni su samo na strani lopova:icon_fU::icon_fU:

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
U proljeće Johabice prekršajni limit je bio 600kn a iznad je bio krivićni meni je šteta u onom trenu iznosila dvadeset tisuća kuna ma koja je to ludost pa mojih 100 kn je mojih i nema ih pravo niko uzeti jer kad ih uzme to je krađa a krađa je krivićno djelo a ne prekršajno toliko sam ljut na ovu državu i njene zakone jer štiti lopove i policija i sudstvo a i vlada a tu kak ti treba paziti kak budeš zadržal lopova da ga slučajno ne pipneš po intimi ma ja njemu tu njegovu intimu objesim na drvo pa nek dojde drugi puta....

Onog trena kad nepravda postane zakon nasa je obaveza dici se i boriti protiv nepravde i takvog zakona , to jest osoba koje su donijele takav zakon .
Ali cinjenica je da hrvati vec dva desetljeca biraju jedne te iste koji nam kroje sudbinu , niti nije cudno da se desava to sto se desava !

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Bio sinoć ja nositi rasadu kod susjeda. Muka mi tog posla jer zbog kiša nema puteva. Stavio kontejenre u auto i krenuo, ali stvarno mi muka, jer samo su Johny Deerove velikih brojeva prolazili kroz putove i ostavili kaljužu. Krenem ja vidi vidi op op i put u travi, mali u žitu i tako prevalim ja jedno 500m i dođem do parcele. E sad imao sam još 200 m između voćnjaka i žita ići pjehe, 4 kontejnera po 4 kontejnera, vraćam se ja u zadnjoj turi i dole u travi vidim žuti se babura :) Inaće susjed ima 13 plastenika sa baburom. Znači autom mu kradu robu, ako nije i kombi u pitanju. On je iz drugog mjesta i ne koristi taj put sa kojim ja dolazim. Također prolaze pored mog breskvika a u njemu ima bordo sorti, samo ih ja ne berem jer je karenca, mislim da bi bilo u redu da im stavim natpis. " A što mislite zašto ja ne berem breskve?" :)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Kontam trebali bi mi poskropiti breskve sa nekim ricinusom pa da im prisjedne,vec sam razmisljao s cime jos bi valjalo,neku kemiju samo neznam koju,sta kazes kolega?

panci lj

Član
Tu od
11 Stu 2012
Poruka
263
Kontam trebali bi mi poskropiti breskve sa nekim ricinusom pa da im prisjedne,vec sam razmisljao s cime jos bi valjalo,neku kemiju samo neznam koju,sta kazes kolega?

Uzmi sredstvo protiv zatvorenosti za konje,inekciju imas pa izaberi najljepsi plod koji je nadohvat ruke ostalo znas...........:icon_fU:

Najnoviji postovi

Na vrh