bobostar
Aktivni član
- Tu od
- 14 Pro 2009
- Poruka
- 1,556
E kad smo već kod ove teme, imam jednog prijatelja u USA koji ima vlastito privatno lovište od cca. 4.000 ha. I kada smo se vidjeli prije dvije godine, reko' pa tko to tebi čuva, mora da to se to krade i uzduž i poprijeko?Ko pa drugi pas valjda:rolfer::rolfer:
Reče on: Ma bila je samo jedna krađa, ali to smo (njegova lovočuvarska služba) riješili; nije niti bio baš neki okršaj!
Ja: Okršaj ???? Pa o čemu ti to pričaš?
On: Bijelo me gleda. Pa to je moje privatno vlasništvo, i tu ne smije nitko ulaziti. Bila je jedna grupa, ali to je moja lovočuvarska služba upucala (?????) tako da više nema nikoga.
Ja: Upucala????
On: Pa jebote ... što se čudiš. Posjed je označen (ploča sa natpisom private property, zabranjen pristup.
I kaže on dalje; svatko tko uđe na privatni označeni posjed može biti upucan (jer su lovokradice i nose oružje) bez predhodnog upozorenja. Kaže problem bi bio kada posjed ne bi bio označen.
I tako krknuli oni tri lovokradice (kasnije kada se malo popilo, bilo je tu i rasizma, jer dvoje su bili crnci, ali to je već neka druga priča...).
Nisam za baš tako radikalno riješenje, ali da se privatno vlasništvo nije tako čuvalo, danas od amerike ne bi bilo ništa.
Ne znam da li ste kada se vozili kroz ruralni/šumski dio Amerike (srednji zapad primjerice) nikada nećete vidjeti auto parkiran uz cestu. Vozila su parkirana samo na benzinskim postajama i označenim parkiralištima.
Pa ti sada budi lud i uleti u neki privatni posjed....a već sa 16. godina možeš kupiti "dugu" cijev. :axe: