• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
( Siki zbog toga moraš prve stupce postaviti malo pod koso ).
nema razlike ako je mreza okomita ili nagnuta (razmisljam o postavljanju nagnutih mreza koje bi se naslanjale jednu na drugu, preko kolaca/stupova u obliku slova A). Tj, hoce li taj nagib omoguciti lakse penjanje a time i urod plodva?
:scratch:scratch
Dakle pitanje je bilo slovo A za što ja nisam još čuo a samo sedam godina sadim krastavceA tako nagnuti kolci samo mogu stvarati problemeu proizvodnji.:scratch

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
nema razlike ako je mreza okomita ili nagnuta (razmisljam o postavljanju nagnutih mreza koje bi se naslanjale jednu na drugu, preko kolaca/stupova u obliku slova A). Tj, hoce li taj nagib omoguciti lakse penjanje a time i urod plodva?
:scratch:scratch
Dakle pitanje je bilo slovo A za što ja nisam još čuo a samo sedam godina sadim krastavceA tako nagnuti kolci samo mogu stvarati problemeu proizvodnji.:scratch

to da,takav postav nebi imao nikakvog smisla. mislio sam da govoriš o mojoj tehnici.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Za Dane
prinoskrastavca.jpg

Ti smanji na deset djelova i pokušaj dobiti 20 t/ha
Mislim da je caka kod malih krastavaca da dobiješ puno plodova sitnih. To ćeš iscenirati sa pojačanim fosforom. Da Scotts se tu pokazao odličan. Ostalo je matematika p aje provjeri sam ;)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
uklanjanje po prinosu,usvajanje ,preporučeno,i šta sad,ne kotam,koje sad gnojivo po toj tabeli meni treba? daj mi taj link.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Tebi trebaju hranjiva koju odnesu prinos i biljka. Kasnije se ukucava ostaci od prethodne kulture i tako dalje i tako bliže.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Tebi trebaju hranjiva koju odnesu prinos i biljka. Kasnije se ukucava ostaci od prethodne kulture i tako dalje i tako bliže.

da ponovim. recimo N,plodovi su potrošili 220,biljka je usvojila 495,nekužim kako mogu dati preporučeno ako nemam podatak koliko je ostalo od predhodne kulture,to bi morao preko analize a na njoj mi piše N 0,235 posto,koliko je to? uglavnom krastavci na ovoj tabeli će potrošiti 715 N i ja sad trebam vidjeti koliko ga ja imam trenutno u tlu i dodati ostatak? dosadan sam jel,a jbg. sad si me zainteresirao za tu kemiju.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Čekaj malo nećeš valjda staviti 10 km folije za krastavce? AKo stavljaš 1000 m ove gore sve navedeno smanji na 1/10. To ti je jasno jel? Za ukpni N ti je lagano taj postotak ti sve govori, ali teško je sada to dokučiti jer je mokra zemlja a ti si baš spreman za akciju. No zavod za Ttlo je u Osijeku i mislio sam otiči tamo da mi nešto objasne, baš taj dušik u postocima u različitim tipovima tala, ti ima teksturu 3 ja 2 pa da vidim što će reći. Znam što trebaš ;)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ma neću 10km,drugačije ja to računam. na 1ha stane cirka 6km folije,ja ću saditi 6 puta manje,znači 1km,i tako mi je očekivani prinos po 1ha 60tona odnosno meni 10 tona. znači u tvoju tabelu treba staviti očekivani prinos 60 tona i podjeliti sa šest. al smo ga zaračunali.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Iz kojeg razloga bi stavljao kose stupove pitam zato što to nitko ne radi daj molim te objasni mi to baš me zanima možda ima razloga a stupovi za kornišone uopće nisu potrebni malo deblji kolac je dovoljno. A da ti kažem nešto o kornišonima tj. krastavcima za kiseljenje imaš ih koliko hoćeš ali pošto si iz Bosne a kladuša je u Bosni tamo svi sade MOTIVA F1 kažu da im je najbolja samo malo skupo možda odgovara tom području. Krastavac se ne penje sam ga moraš uplesti u mrežu a mreža za kornišone je visine od 130 cm a za salatare 180 cm i krastavac kornišon moraš svaki dan brati a zaperci se ne trgaju niti cvjet nadalje krastavci kornišoni su se sadili nekad iz sjemena danas to rijetko tko radi sada svi sade iz presadnica a uzgajaš ih u kontenerima sa 22. rupe po dvije sjemenke u rupu kod nas je dosta bio proširen AJAX F1 ja osobno ga više ne sadim. Ako sam ti čime pomogao dodro ako trebaš još ti javi.:scratch:scratch

jest da je post postar ali nisam mogao da odolim.

u pravu si svi sade motivu jer je najkomercijalnija za otkupnike kao što je lopovska,dobro ste pročitali,lopovska firma AGROMERKANTILIJA sa direktorom Senadom Ćatićem na čelu kojem nije bitan kooperant iliti seljak jer dotični ubire poticaje sviju nas i koristi ih u političke svrhe kao što je sufinaciranje stranke DNZ i slično.Prošle sezone je ukrao od nas oko 250.000 eura poticaja i još nije na vrijeme isplatio ljudima koji su na vrijeme predali plodove.
Ako se desi da ovo neko iz gore navedene nazovi firme čita neka zna da sam ja onaj isti koji je direktoru slao plave koverte da izađe na lice mjesta te da nam pomogne u problemu u kojem smo bili.ali dotični nije izašao nego je poslao svoje ljude koji nemaju ni srednju škou a kamoli agrofakultetsku diplomu.

Svima koji siju krastavce neka im je dragi Bog u pomoći.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
jest da je post postar ali nisam mogao da odolim.

u pravu si svi sade motivu jer je najkomercijalnija za otkupnike kao što je lopovska,dobro ste pročitali,lopovska firma AGROMERKANTILIJA sa direktorom Senadom Ćatićem na čelu kojem nije bitan kooperant iliti seljak jer dotični ubire poticaje sviju nas i koristi ih u političke svrhe kao što je sufinaciranje stranke DNZ i slično.Prošle sezone je ukrao od nas oko 250.000 eura poticaja i još nije na vrijeme isplatio ljudima koji su na vrijeme predali plodove.
Ako se desi da ovo neko iz gore navedene nazovi firme čita neka zna da sam ja onaj isti koji je direktoru slao plave koverte da izađe na lice mjesta te da nam pomogne u problemu u kojem smo bili.ali dotični nije izašao nego je poslao svoje ljude koji nemaju ni srednju škou a kamoli agrofakultetsku diplomu.

Svima koji siju krastavce neka im je dragi Bog u pomoći.

vaši krastavci su završili u Eurovoću u Orahovici i to što vi radite mi ovdje nećemo ni blizu.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
neću ni ja više.dabogda im na nos udarilo sve to što rade od seljaka danas.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

evo da malo osvježim temu potpisao sam ugovor o uzgoju krastavaca s Eurovoćem pa vas molim za pokoji savijet,iskustvo,mane,vrline i slično jer prvi puta ču da ugajam krastavce na mrežu

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
evo da malo osvježim temu potpisao sam ugovor o uzgoju krastavaca s Eurovoćem pa vas molim za pokoji savijet,iskustvo,mane,vrline i slično jer prvi puta ču da ugajam krastavce na mrežu

nema puno mudrolije,pročitaš šta piše ovdje i toje sve što trebaš znati,manje više. samo trk u šumu po stupce. ja ću ove godine i mrežu protiv leda,nije skupa a nemoram strahovati kao prošle godine.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Euro voće ti je kod nas do sada najbolja firma sa kojom možeš potpisat ugovor i sa nijma možeš ostvariti zbilja dobru suradnju.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Euro voće ti je kod nas do sada najbolja firma sa kojom možeš potpisat ugovor i sa nijma možeš ostvariti zbilja dobru suradnju.

Cijena prve klase krastavaca, ak nije tajna?

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

dada evo kolci se već pripremaju imat ču cc 500-600 m krastavaca toliki mi je kapacitet vrta i planirao sam postaviti deblje i tanje kolce i preko njih žicu pa da mrežu samo vješam i interesira me dali ako je mreža 1,20m kolac se zabija u zemlju na tu visinu ili ostaje višlje npr 1,30m pa da mreža ima cc 10cm lufta

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
dada evo kolci se već pripremaju imat ču cc 500-600 m krastavaca toliki mi je kapacitet vrta i planirao sam postaviti deblje i tanje kolce i preko njih žicu pa da mrežu samo vješam i interesira me dali ako je mreža 1,20m kolac se zabija u zemlju na tu visinu ili ostaje višlje npr 1,30m pa da mreža ima cc 10cm lufta

Mreža mora imati deset centimetara lufta i nemoj veći razmak od četiri metra.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Cijena prve klase krastavaca, ak nije tajna?

ako te zanimaju cjene mogu točno pitati pe ti javiti ali cjene nisu kod svih iste najmanje dobiješ u podravci.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
@oki198713 napisao je da je sklopio ugovor, pa me zanima cijena, valjda su naveli koliko plačaju koju klasu.
@siki ak nije bed raspitaj pa mi javi.
@oki198713 ak imaš ugovor molim te javi mi cijenu koliko plačaju.
Podravka,,,, hm neznam kak će bit ove godine, kakva cijena, prošle je bilo 4,80 kn 1 klasa.

Na vrh