• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

dragi pele evo ugovor je predmenom i cijena se ne navodi
piše da je površina 400 čhv,a količina 2600 kg e sada koliko je to istina dali je to količina pobranih krastavaca na toj površini i dali može biti i veča kolićina krastavaca na toj površini

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Da oni to računaju po srednjem prinosu po čhv, jeb.... kak nemaju cijenu, ja sam sklapao ugovor s podravkom i odmah ima cijena po klasama, muljatori, znači ti ubiti neznaš za šta radiš. Možeš uložit repromaterijala za 10 000 kn (primjer) a dobit zaradu 15 000 kn (primjer).
A jel piše šta će biti ak im ne isporučiš tu ugovorenu količinu krastavaca ?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
piše da je površina 400 čhv,a količina 2600 kg e sada koliko je to istina dali je to količina pobranih krastavaca na toj površini i dali može biti i veča kolićina krastavaca na toj površini

To ti je količina koja je ugovorena a možeš predat više ili manje nije bitno a koliko ćeš ubrat to zavisi od tebe ja sam pitao njihovog agronoma i čovjek tvrdi da sa sto čhv možeš maximalno ubrat 1200 kg pod uslovom da je dobra godina.

Evo cjene krastavaca:Extra 5,00kn 3-5cm, prva 4,00kn 3-6 cm, druga 2,4kn 6-9 cm treća 0,4kn 9-12 cm

Posljednje uređivanje:

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

a valjda če se pokazati dobro jer sam puno ljudi kontaktirao tko je za njih kooperirao i ljudi su bili jako zadovoljni,ne bojim se rada samo da godina bude dobra i onda če biti i krastavaca

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
a valjda če se pokazati dobro jer sam puno ljudi kontaktirao tko je za njih kooperirao i ljudi su bili jako zadovoljni,ne bojim se rada samo da godina bude dobra i onda če biti i krastavaca

Držim fige, sretno..........

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Ja nisam nikad ni sa kim drugim radio ali znam ljude koji jesu radili i sa koprivnicom i marinadom i čađavicom i svi se žalili samo nemoj podvaljivat klase i bit će sve u redu dečki su zaista dobri i uvjek spremni da pomognu. Samo što oni stavljaju uvjet za ugovor o proizvodnji paprike moraš napravit i ugovor za proizvodnju krastavaca što i nije loše zato što ti ne uvjetuju količinu krastavaca koju moraš proizvest.

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601

Prijatelju ja ti ne bih bio u koži ako hoćeš ˝dobro˝ onda ti ništa drugo ne prostaje nego berda što više prve klase i to one zadnje mjere 5-6 cm tako i s drugom nemoj nasjesti na ekstra klasu mala je cijena za 3 cm kako si rješio klasiranje ako je ručno + berba to ti je cijeli dan posla za minimalno 6 radnika neka ti je satnica 15 kn 10 sati 6 radnika 900 kn dnevno koliko moraš nabrati ja ih radio nisam plaćao radnike ali s ovom računico si na kraju na nuli. Nije da te odgovaran ali imaš boljih solucija od kornišona u povrtlastvu plastenička proizvodnja malo si pogledaj ostale posove što mi radimo.

P.S. Prvu klasu dio prodaš u malo prodaji tu ti je bolja cijena.
Pozdrav!

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Prijatelju ja ti ne bih bio u koži ako hoćeš ˝dobro˝ onda ti ništa drugo ne prostaje nego berda što više prve klase i to one zadnje mjere 5-6 cm tako i s drugom nemoj nasjesti na ekstra klasu mala je cijena za 3 cm kako si rješio klasiranje ako je ručno + berba to ti je cijeli dan posla za minimalno 6 radnika neka ti je satnica 15 kn 10 sati 6 radnika 900 kn dnevno koliko moraš nabrati ja ih radio nisam plaćao radnike ali s ovom računico si na kraju na nuli. Nije da te odgovaran ali imaš boljih solucija od kornišona u povrtlastvu plastenička proizvodnja malo si pogledaj ostale posove što mi radimo.

P.S. Prvu klasu dio prodaš u malo prodaji tu ti je bolja cijena.
Pozdrav!

Jarane ja predajem prve klase onoliko koliko baš moram a od prve do druge klase je jako kratko vreme to znaš i sam kad si sadio tako da ja berem najviše druge klase koja nosi i najviše novaca a klasiranje kad se sjetim svoje prve godine klasiranja bude mi muka da povraćam a sad to ide automatski sad ako mi treba četiri sata za berbu meni i ženi treba najviše sat za klasiranje i mogu ti reći da u voću nisu baš pretjerano osjetljivi na klasu samo nemoj pretjerat jer nećeš moći napraviti novi ugovor.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
siki

kako sortiraš?imaš stroj?

Je Je vidjet ćeš kako to ide kad počneš i kad svatiš da to nije potrebno tako radit samo pazi da ti posle nebude muka kao meni. Nemam stroj ja i žena imamo četiri ruke a to ti ide od oka.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Je Je vidjet ćeš kako to ide kad počneš i kad svatiš da to nije potrebno tako radit samo pazi da ti posle nebude muka kao meni. Nemam stroj ja i žena imamo četiri ruke a to ti ide od oka.
neće mi biti muka više našao sam bolje rješenje.neću ga sijati više i to je to.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Uf, čitam i vidim da je ipak u podravci bolje, veća je cijena po klasama (trenutno neznam koja je al provizorno vidim da je bar u cm velika razlika),nema sortiranja, isplata svakih 7 dana i možeš u pdv ak te volja.
Ništa opet ću ja u podravku pa vam javim cijene.

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601

Prve godine sam s šublerom a djeca s šablonom a iduće godine od oka bez većih grešaka i samo šibaš.
Pozdrav!

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Uf, čitam i vidim da je ipak u podravci bolje, veća je cijena po klasama (trenutno neznam koja je al provizorno vidim da je bar u cm velika razlika),nema sortiranja, isplata svakih 7 dana i možeš u pdv ak te volja.
koja je cijena bez klasiranja? pa to je super ako se nađe zlatna sredina,samo beri i šamaraj.to bi se već isplatilo

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Pele ovako sam čuo za podravku oni ne otkupljuju sami nego imaju otkupljivača koji radi za njih i on ti uzme postotak a kad roba dođe u podravku oni ti uzmu svoj postotak i od velike cjene dobiješ malu. U Eurovoću ti oni sami dolaze po krastavce svaki drugi dan i odmah dobiješ otkupni blok sa kilažom i odbijenim postotkom koji je većinom 4% i znaš koliko imaš novca . A kad počneš malo veću analizu ispada da su svi oni tu negdje samo zavisi tko je bolji platiša.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Klasirku imaju oni i dobiješ ju badava, sad ću okvirno napisat cijene koliko se sjećam,
1 kl 3-6 cm 4,80 kn
2 kl 6-9 cm 3,60 kn
3 kl 9-12 cm 2,80 kn
4 kl 12-15 cm 0,30 kn
znači srednja cijena je 3 kn/kg, al ja nemam 4 kl. pa se sredina vrti oko 4 kn/kg al kažem javim vam kad napravim ugovor pa ću znati cijene i sve ostalo.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Prve godine sam s šublerom a djeca s šablonom a iduće godine od oka bez većih grešaka i samo šibaš.
Pozdrav!

Jaro kad ga vidiš odma znaš koja je klasa netreba mjerenje ako budemo još dugo sadili krastavce postat ćemo kao žene kad ga vidi odma zna šta može očekivat.:lol::lol:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Pele ovako sam čuo za podravku oni ne otkupljuju sami nego imaju otkupljivača koji radi za njih i on ti uzme postotak a kad roba dođe u podravku oni ti uzmu svoj postotak i od velike cjene dobiješ malu. U Eurovoću ti oni sami dolaze po krastavce svaki drugi dan i odmah dobiješ otkupni blok sa kilažom i odbijenim postotkom koji je većinom 4% i znaš koliko imaš novca . A kad počneš malo veću analizu ispada da su svi oni tu negdje samo zavisi tko je bolji platiša.

Je da svi su oni tu negdje, ja idem direktno bez posrednika tak da je meni dobro .

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Je da svi su oni tu negdje, ja idem direktno bez posrednika tak da je meni dobro .

situacija je sljedeća ljudi. podravka je najbolji platiša a ne najgori, i po klasama i po isplati na vrijeme. dakle,4,20 prva klasa,2,40 druga i 0,60 treća,extra klasa iliti deluxe zaboravite,nema toga,cijene su preko posrednika,direktno je druga priča. marinada,agropanon trgocentar idr cijena manja za 20 lipa,isplata u marinadi upitna,u agropanonu za sada dobra ali tko zna šta će dalje biti s njima,eurovoće najbolje plaćaju,do 4,50 za prvu ali isplata nije baš na brzaka. e sad,svatko ima svoja iskustva,većina ima ovakva iskustva. dobro u svemu tome je to što je krastavac tražena roba pa se itekako isplati saditi jer kad krene potražnja cijena dođe i do 9kn po koliko sam ja prodavao prošle godine. prinosi su kao što sam i napisao prije,2 kg po biljci,odnosno na 1000m folije i 6000 presadnica bi trebalo biti 12 tona krastavaca,od toga većina prve klase. jedino me pele iznenadio sa svojim prinosima,čovjek obara rekorde.

Najnoviji postovi

Na vrh