• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
To ti je to ako nemaš novaca od njih dobiješ gnojivo foliju zaštitu mrežu ako radiš na mreži i i bereš dok njih ne otplatiš a poslije radiš za sebe a materijal ti zapapre cijenu prve godine davno kada sam radio privikur su mi računali oko 950,00 kn a u Bosni je bio oko 80 km ili 320,00 kn.
Pozdrav!

a to,pa to je svagdje tako,i ja sam tako radio. krivo se izrazio pa me zanimalo,mslio sam da je nešto drugo u pitanju.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Ne znam kako si ti prošao s njima, ali mislim da su bolji od Todorića, Matijevića i njima sl. Ljudi prevale 100 i više km. da ti pofrezaju zemlju, postave foliju i posade krastavce- TKO TO JOŠ RADI !! ( besplatno)
Radio sam za KTC-e , nazovu te da preuzmeš repromaterijal i izvoli sadi do berbe se nevidimo.....

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Ne znam kako si ti prošao s njima, ali mislim da su bolji od Todorića, Matijevića i njima sl. Ljudi prevale 100 i više km. da ti pofrezaju zemlju, postave foliju i posade krastavce- TKO TO JOŠ RADI !! ( besplatno)
Radio sam za KTC-e , nazovu te da preuzmeš repromaterijal i izvoli sadi do berbe se nevidimo.....

A koji su uvjeti da ti oni daju repromaterijal, s nečim se osiguraju, zar ne :scratch

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Sklopiš s njima ugovor o sadnji i radiš s njima . Na kraju berbe napravi se obračun , odbije se repromaterijal a ostatak novca tvoj.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Sklopiš s njima ugovor o sadnji i radiš s njima . Na kraju berbe napravi se obračun , odbije se repromaterijal a ostatak novca tvoj.

To nije tak u Ktc-u, tam treba jamsto tj, zadužnica, ili daš zalog, tak je i u Podravci, ak je tak ti si sretan kaj se tak može. Ovdje se ograđuju tak da nemaš mjesta za zaradu ak sam ne financiraš sjetvu i kupuješ repromaterijal gdje je jeftinije. Radio saam s Ktc- om, prošle s Podravkom, sad još preispitujem gdje je cijena veća da sklopim ugovor o otkupu a ne o kooperaciji , jesi to pitao ?

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
U Marinadi je lani 1kl. bila 4kn. 2kl. 2.5kn. Nema zadužnice i koje čega.
Samo ugovor i radi i na kraju tko je kome dužan sve se rješi.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
U Marinadi je lani 1kl. bila 4kn. 2kl. 2.5kn. Nema zadužnice i koje čega.
Samo ugovor i radi i na kraju tko je kome dužan sve se rješi.

ja sam radio sa tri firme do sada i svaka je dala repromaterijal bez ikakve zadužnice i ostaloga,njima je u interesu da posadiš jel trebaju robu pa će dati sve da ti pomognu,ali nije to baš besplatno kako ti kažeš,probaj izračunati koliko ti oni naplate gnojivo,sredstva,foliju i crijeva,da nepričam da ti uvijek uzmu na metraži,tako da.....nema đabe ni kod stare babe. najbolje je kad imaš sve svoje,kad nemoraš ništa uzimati od njih,koliko košta samo folija a ja je kupujem za 8kn kila,kod nih nije ispod 12,a znala je biti i 18kn,radio sam ja sa svima njima.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Tako ti je to moj prijatelju , nema se novaca i onda si prisiljen uzeti sve od njih.

ma znam,i sam sam takav. samo sam ti htjeo reći da baš i nije badava kako oni kažu,lopine su to. nego,mislim da je Marinada u pitanju dali će opstati,tako da pazi malo,što manje dati njima i što više prodaj sam,na cesti,prekupcima ili negdje dalje,da nebi ostao kratak za lovu.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Dosad su bili dobri, neznam sad ih je kupio jedan tajkun iz BH. isti kao Todorić kod nas. Sad se zovu Intermims-Wegafruit sigurno si po trg.lancima vidio jeftinu kiselinu , marmeladu, kečap...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Dosad su bili dobri, neznam sad ih je kupio jedan tajkun iz BH. isti kao Todorić kod nas. Sad se zovu Intermims-Wegafruit sigurno si po trg.lancima vidio jeftinu kiselinu , marmeladu, kečap...

kad ih je kupio,pa lani je neki bosanac uzeo marinadu,ili je to isti taj?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
PA da to je taj maharadža:partyman::partyman:

neznam,čuo sam da neće dugo,e sad ovisi kako bude radio. agro-panon se izgleda već raspao. a što ne napraviš ugovor sa nekim posrednikom koji radi za podravku,to je najsigurnija opcija,ako ima takav netko kod tebe?

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Marinada tj.sada Intermims možda redovito isplačuje krastavce jer njih najviše treba.Znam samo da meni (a ne samo meni) još duguju za baburu iz 2009 g.Toliko o poštenju tog bosanca.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Ima nas 3-4 , ja sam mislio papriku ugovarat s njima ali kad sam čuo cjenu
odusto sam (1.5kn. kg.)
Krastavaca kornišona lani ni za lijek, ljudi su davali 10,11 kn. za kg.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ima nas 3-4 , ja sam mislio papriku ugovarat s njima ali kad sam čuo cjenu
odusto sam (1.5kn. kg.)
Krastavaca kornišona lani ni za lijek, ljudi su davali 10,11 kn. za kg.

dobro,znači imaš kupca za krastavce i nisi ovisan o otkupu,daš im za dug i ostalo prodaš.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Prijatelju moj nisu ni oni blesavi, jednom možda prođe to, ali više nema nikakve suradnje- makar 50*/* refer. prinosa moraš njima dati.

Najnoviji postovi

Na vrh