• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Prijatelju moj nisu ni oni blesavi, jednom možda prođe to, ali više nema nikakve suradnje- makar 50*/* refer. prinosa moraš njima dati.

ma nemoj biti smješan,ja im nikad nisam dao više od tonu robe,a ukupno sam imao i do 10 tona. neka plate više pa će dobiti više,tako kod mene svi rade,pa nisam lud dati njima za 4 kune a ja prodajem po 10.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Svaka čast dane, prava poslovna taktika ,
negdje si misle ovaj je pravi maher.
Kako naš uvaženi general rojs kaže : Ko je jamio, taj je jamio.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Svaka čast dane, prava poslovna taktika ,
negdje si misle ovaj je pravi maher.
Kako naš uvaženi general rojs kaže : Ko je jamio, taj je jamio.

ma naravno,dok ide ide. ma svjesni su oni toga,kad dođe 15.08. i počme potražnja više ni nejdu svaki dan ili dva u obilaske nego jednom tjedno,pa nisu ljudi ludi. a svejedno te opet mole svake godine i potiču ljude da sade krastavce,pa neka daju veću cijenu i sadit ćemo. nisu sposobni na vrijeme isplatiti ni ovu mizeriju a kamoli da moraju dati duplo više. tako se ne radi,zato i propadaju.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Marinada tj.sada Intermims možda redovito isplačuje krastavce jer njih najviše treba.Znam samo da meni (a ne samo meni) još duguju za baburu iz 2009 g.Toliko o poštenju tog bosanca.

Slobodno navedi ime i prezime tog tipa neka svi znaju o kome se radi.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Sve si u pravu. Nebi oni svaki treći dan dolazili do mene da
ima tamo robe. Vi njih tamo sve poznate pa vas ne mogu muljati, pa se prebacili na dalji teren. Zato je meni čudno što su sve uljudniji svaki put- ponestaje im kooperanata.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Slobodno navedi ime i prezime tog tipa neka svi znaju o kome se radi.

Ne znam točno ime vlasnika.Firma je Marinada i Intermims.Direktor je Slavko Nikolić.
Evo ,nek im je na slavu.:drinkers:

S

salel

Guest
Ne znam točno ime vlasnika.Firma je Marinada i Intermims.Direktor je Slavko Nikolić.
Evo ,nek im je na slavu.:drinkers:

jel to onaj mali crni đipsi,ma taj tip je genijalac

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Sve si u pravu. Nebi oni svaki treći dan dolazili do mene da
ima tamo robe. Vi njih tamo sve poznate pa vas ne mogu muljati, pa se prebacili na dalji teren. Zato je meni čudno što su sve uljudniji svaki put- ponestaje im kooperanata.

Nisi razmišljao da možda ovdje nitko neće da sadi kornišone pa idu tamo gdje nisu bili po ovom svemu što sam pročitao ispada da Eurovoće još najbolje radi sve isplaćeno i nikakvih problema nema.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Pripremio sam dvadesetak bala pšenične slame da malo isprobam uzgoj krastavaca na njima. Kopka me jedino jedna stvar. Naime po drugim forumima sam čitao da se bale pripremaju par tjedana ranije i taj mi je postupak sjeo, ali govori se o tome da se slama posipa negašenim vapnom pa onda nakon polijevanja dolazi do brže reakcije gdje dolazi do topline uslijed gašenja vapna i tako započinje pretvaranje slame u organski gnoj. Zanima me da li bi to funkcioniralo i sa običnim građevinskim vapnom. Da li je netko isprobavao. Da li je uopće isprobavao bilo kakav uzgoj na balama slame.
Inače isprobao sam bez vapna, ali tada treba u sadašnjim uvjetima u plasteniku bez grijanja čak 25 dana da dođe do biološke reakcije. Temperatura u plasteniku 5 C, a u bali 20 C. Mjerio sam malo vrijednosti iz dana u dan i temperatura se stalno vrti tu negdje. Nafilao sam balu na početku sa jednom mjericom 15:15:15 i tri mjerice KAN-a. Onda sam to dva dana zalivao sa po 10 lit. vode dnevno. Nisam išao sa ureom jer je ona kisela, ali možda bi reakcija bila brža.
pozdrav!

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Plevak ajde reci šta očekuješ od kornišona na slami, imaš na nekoliko mjesta osim foruma gdje pišu o proizvodnji na slami. Šta misliš da ćeš sa tim dobiti žašto isto ne pokušaš sa stajnjakom mislim da bi imao više uspjeha.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Plevak ajde reci šta očekuješ od kornišona na slami, imaš na nekoliko mjesta osim foruma gdje pišu o proizvodnji na slami. Šta misliš da ćeš sa tim dobiti žašto isto ne pokušaš sa stajnjakom mislim da bi imao više uspjeha.

Ma čisto probe radi. Volim svaku godinu malo isprobavati stvari jer tokom zime nemam drugog posla a i ovako znam da se sa krastavcem neću baš obogatiti :) . Pred 4 godine sam eksperimentiral sa baburom, onda sa šećercem, pa rog paprikom, pa ove sa rajčicom i krastavcima itd...Vidim na nekim forumima da to kao super funkcionira a onda mogu ostatak slame nakon sezone iskoristiti za gnojidbu.

Inače imam vlastitu datoteku sa preko 2000 slika i rezultata sa pokusima koje sam i koje radim svake godine pa na osnovu toga radim svake slijedeće sezone....
Kao primjer pogledaj kod mene koliko truda ulažem u neke stvari www.levak.net pa idi na temperature link.

i da, ima riječi o tome, ali ništa toliko da bih mogao reći da je konkretno!

Posljednje uređivanje:

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Ma čovječe svaka ti čast ovo traži puuunnnoooo živaca i strpljenja a vjeruj ja to nebi mogao ali vidim da tamo se spominje batat radiš li presadnice i od toga.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Ma čovječe svaka ti čast ovo traži puuunnnoooo živaca i strpljenja a vjeruj ja to nebi mogao ali vidim da tamo se spominje batat radiš li presadnice i od toga.

Da, sadio sam ga iz vlastitiog rasada zadnje 3 godine, ali odlučio sam da ove godine neću jer nemam volje više ga ručno otkapati. Mašinski se ne može jer ga oštetiš a ručno sa lopatom i golim rukama se ubiješ. Iako moram priznati da budem teško bez njega ove godine. (mislim na vlastitu konzumaciju)

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Bilo jednom na poljoprivrednoj emisiji prilog o batatu i pokazali kako ga vade običnom vadilicom za krumpir. Ovo nije tema za batat a bilo bi dobro ako već nema podteme da otvoriš vjerujem da bi bilo dosta zainteresiranih osim mene.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
na slami hoće svašta toga uspijeti ali urod neće biti takav kao na stajnjaku,pogotovo kornišon.NIKAD

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Da, sadio sam ga iz vlastitiog rasada zadnje 3 godine, ali odlučio sam da ove godine neću jer nemam volje više ga ručno otkapati. Mašinski se ne može jer ga oštetiš a ručno sa lopatom i golim rukama se ubiješ. Iako moram priznati da budem teško bez njega ove godine. (mislim na vlastitu konzumaciju)

ja sam objavio jedan članak o tome nedavno,tu negdje na forumu ali neznam sad na kojo temi. to ti je dobro zato što poslije imaš gnojidbu a i ne trošiš zemlju u plasteniku ako me kužiš. ja sam to malo čitao,bilo mi zanimljivo pa objavio ovdje ali izgleda nije nikoga zanimalo,tj nitko nije ni čuo za to.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

ja ga sadim na foliju sa "posuđenim" presadnicama,inače je napraviti presadnicu cijela nauka koliko sam čuo a i ovdje traže 5 kuna za presadnicu,a to mi je nekako puno. kod mene ti ima jedno mjesto gdje sade ogromne količine toga. i tema o batatu postoji već,pa se možemo tamo prebaciti ako koga šta zanima.

icerepin

Član
Tu od
5 Tra 2009
Poruka
66
ja ga sadim na foliju sa "posuđenim" presadnicama,inače je napraviti presadnicu cijela nauka koliko sam čuo a i ovdje traže 5 kuna za presadnicu,a to mi je nekako puno. kod mene ti ima jedno mjesto gdje sade ogromne količine toga. i tema o batatu postoji već,pa se možemo tamo prebaciti ako koga šta zanima.

Vidim da ste uveliko skrenuli sa osnovne teme- krastavac kornišon za preradu .
pošto se veliki broj ljudi uključio u tu proizvodnju ( neki silom neki milom) pa da ljudi imaju i neke koristi od toga molim vas da se šire uključite u sam proces proizvodnje ( iskustva sa pojedinim hibridima, prinosi, zaštita ,bolesti prinos po metru dužine,osnovna gnojidba, prihrana, firme sa kojim radite, strogoča otkupa ,isplata robe, cijene, podravka direkt i td. Inače sam pokretač ovoga posta i smatram da imamam neka iskustva iako se nisam javljao tokom rasprava možete pitati za savjete preko PP. Srdačni pozdrav svim forumašima !!!!!!!

Najnoviji postovi

Na vrh