Ovaku sadnju radim već 14 godina bez problema.
Ovaku sadnju radim već 14 godina bez problema.
Miladine koji je to krastavac kornišon.
pa neznam šta reći. ja bih ti još nešto rekao ali neznam hočeš se ljutiti,ispada da te učim poslu a radiš to 14 godina. recimo netreba ti nikakva prihrana na krastavcu za vrijeme sjetve jer ima sasvim dosta u zemlji svega,pogotovo za krastavac jer brzo niče,nije to paprika,a ako počme gubiti tamno zelenu boju onda ga prihraniš,ili koristiti Thriofert. i bar deset dana prije nego ga planiraš saditi trebalo bi smanjiti temeraturu u plasteniku bar na deset stupnjeva,da nebude previše šoka i da biljka zaustavi rast i počme više razvijati korijen itd. foliju u plastenik gdje misliš saditi,treba postaviti ranije da se zemlja koliko toliko ugrije ispod,pa ga nakon sadnje prekriti agrilom,jer nije velika razlika u temperaturu noću u plasteniku i vani,a bar će malo pomoći,a on staje sa rastom na 5 stupnjeva,a na -5 nastaju oštečenja od mraza,potrebna temperatura za rast je oko 15 danju i desetak noću. i kad to sve zbrojiš,nema baš neke logike saditi ga sada i riskirati,svejedno neće ni rasti,a pogledaj vremena ludog vani. ja ću ga saditi početkom travnja i još staviti agril,to je sigurnije a ništa nebi dobio da napravim to sve sada. recimo grijanje se ne isplati kod nas ali u ovom slučaju bi dobro došlo,posadim sada i grijem dvadesetak dana a možda i manje,znači samo kad je rizik. možda ja i griješim,ali takva su pravila,sve ostalo je rizik,a ima nas puno i svatko ima svoja iskustva,i zato smo ovdje da ih razmjenimo.
Dane sve je meni to jasno što si ti lijepo opisao.Ako si pratio prognozu javljaju od petka bez mraza i sunčano. E toje super vrijeme za sadnju krastavca. Kad je dnevna temperatura preko 10 step. šta se dešava u plastenikukad je sunčano vrijeme . Evo objašnjenja. Plastenici su mi postavljeni jesenas zajedno sa folijom po zemlji. Ja kad posadim krastavac (5-15 marta) pokrijem ga u plasteniku malim najlonima . Na hladnom sunčanom danu temperatura u krastavcu dostiže i do 42 step. a temperatura zemlje dostigne ido 23 step. i kad temperatura prelazi 42step.
tek onda ga razlađujem. Normalno kad nema sunca onda je hladnije. Međutim u martu bude i ovg i onog ali sve to biljci godi tako da ja krastavac obično prodajem 10-15 marta. Poz.
Dane sve je meni to jasno što si ti lijepo opisao.Ako si pratio prognozu javljaju od petka bez mraza i sunčano. E toje super vrijeme za sadnju krastavca. Kad je dnevna temperatura preko 10 step. šta se dešava u plastenikukad je sunčano vrijeme . Evo objašnjenja. Plastenici su mi postavljeni jesenas zajedno sa folijom po zemlji. Ja kad posadim krastavac (5-15 marta)pokrijem ga u plasteniku malim najlonima . Na hladnom sunčanom danu temperatura u krastavcu dostiže i do 42 step. a temperatura zemlje dostigne ido 23 step. i kad temperatura prelazi 42step.
tek onda ga razlađujem. Normalno kad nema sunca onda je hladnije. Međutim u martu bude i ovg i onog ali sve to biljci godi tako da ja krastavac obično prodajem 10-15 marta. Poz.
Koja je to sorta da je tako napredan?
sadnja 5-15 marta
prodaja 10-15 marta.
čovjek prodaje samo sadnice koliko sam razumio
Ne neprodajem sadnice nego krastavac berem za prodaju 28-35 dana posle sadnje to jest prva para stiže od 10-15 aprila. Krastavac je kornišon zove se Opalit (enza zaden). U Bijeljini ga rade možda 90% proizvođača.Poz.
predpostavljam da je partenokarpni hibrid radi oplodnje,pošto je u plasteniku.
Ne neprodajem sadnice nego krastavac berem za prodaju 28-35 dana posle sadnje to jest prva para stiže od 10-15 aprila. Krastavac je kornišon zove se Opalit (enza zaden). U Bijeljini ga rade možda 90% proizvođača.Poz.
Jeste, hibrid partenokarpni.
Prinos je oko 18kg/m2 berba od 10-15 aprila do 10-15 juna. Za fotke nije problem kad krene sezona.
još jedno pitanje kolega. zašto tako kratko bereš,namjerno prekidaš pa kreće neka druga kultura ili?
Pozdrav narode! Jel netko sklopio ugovor za kornišone.:rolleyess: