Vidim da ste uveliko skrenuli sa osnovne teme- krastavac kornišon za preradu .
pošto se veliki broj ljudi uključio u tu proizvodnju ( neki silom neki milom) pa da ljudi imaju i neke koristi od toga molim vas da se šire uključite u sam proces proizvodnje ( iskustva sa pojedinim hibridima, prinosi, zaštita ,bolesti prinos po metru dužine,osnovna gnojidba, prihrana, firme sa kojim radite, strogoča otkupa ,isplata robe, cijene, podravka direkt i td. Inače sam pokretač ovoga posta i smatram da imamam neka iskustva iako se nisam javljao tokom rasprava možete pitati za savjete preko PP. Srdačni pozdrav svim forumašima !!!!!!!
Ja sadimkrastave kornišone već sedam godina i stalno radim sa jednom istom firmom Eurovoće iz orahovice mogu reći da sam zadovoljan sa suradnjom koja prolazi bez greške, kao što sam napisao nemoj podvaljivat klasu i škart što neki rade i imaju problema i bit će sve u redu do sada sam sadio ajax a ove godine prelazim na jeftinije sjeme zato što mi se čini da ajax više nije što je bio a i zbog samog odnosa dužina debljina mislim da je kod ajaxa 3:1 a ovaj je 3,2:1. Neznam po metru dužnom ali znam da sa 150čhv mogu dvije osobe da zarade dobre plaće i da ne preporučuju više ako nemaš radnu snagu. A isplata robe u Eurovoću do sada nije bila upitna sve se isplaćuje na vrijeme. Osnovna gnojidba kod mene je sedmica pred sadnju ide petnajstica i urea posle prihrana preko lista Megagrin i polyamin itd. Ali svaki proizvođač ima nešto svoje za koje smatra da je bolje od ovog tako je i ovdje neki se ne slažu sa nečim drugi smatraju da je dobro neki imaju astronomske prinose ja svoje krastavce mogu brati kao i drugi do pojave magle i tu je kraj.