• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Vidim da ste uveliko skrenuli sa osnovne teme- krastavac kornišon za preradu .
pošto se veliki broj ljudi uključio u tu proizvodnju ( neki silom neki milom) pa da ljudi imaju i neke koristi od toga molim vas da se šire uključite u sam proces proizvodnje ( iskustva sa pojedinim hibridima, prinosi, zaštita ,bolesti prinos po metru dužine,osnovna gnojidba, prihrana, firme sa kojim radite, strogoča otkupa ,isplata robe, cijene, podravka direkt i td. Inače sam pokretač ovoga posta i smatram da imamam neka iskustva iako se nisam javljao tokom rasprava možete pitati za savjete preko PP. Srdačni pozdrav svim forumašima !!!!!!!

Ja sadimkrastave kornišone već sedam godina i stalno radim sa jednom istom firmom Eurovoće iz orahovice mogu reći da sam zadovoljan sa suradnjom koja prolazi bez greške, kao što sam napisao nemoj podvaljivat klasu i škart što neki rade i imaju problema i bit će sve u redu do sada sam sadio ajax a ove godine prelazim na jeftinije sjeme zato što mi se čini da ajax više nije što je bio a i zbog samog odnosa dužina debljina mislim da je kod ajaxa 3:1 a ovaj je 3,2:1. Neznam po metru dužnom ali znam da sa 150čhv mogu dvije osobe da zarade dobre plaće i da ne preporučuju više ako nemaš radnu snagu. A isplata robe u Eurovoću do sada nije bila upitna sve se isplaćuje na vrijeme. Osnovna gnojidba kod mene je sedmica pred sadnju ide petnajstica i urea posle prihrana preko lista Megagrin i polyamin itd. Ali svaki proizvođač ima nešto svoje za koje smatra da je bolje od ovog tako je i ovdje neki se ne slažu sa nečim drugi smatraju da je dobro neki imaju astronomske prinose ja svoje krastavce mogu brati kao i drugi do pojave magle i tu je kraj.

daniel108

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
51
Pozdrav,
Tek se počinjem baviti ekološkom proizvodnjom povrća, pa da postavim neko pitanje.
Ja ne sadim kornišone, ali sadim krastavce (manje) i visoke mahune (više), pa bih vas pitao po kojoj cijeni nabavljate onu mrežu za penjanje. Ja sam u Zagrebu (Sesvete) našao 500 metara dužine i 1,8 metar visine za oko 390 kuna. Je li to dobra cijena ili se može proći i bolje?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Pozdrav,
Tek se počinjem baviti ekološkom proizvodnjom povrća, pa da postavim neko pitanje.
Ja ne sadim kornišone, ali sadim krastavce (manje) i visoke mahune (više), pa bih vas pitao po kojoj cijeni nabavljate onu mrežu za penjanje. Ja sam u Zagrebu (Sesvete) našao 500 metara dužine i 1,8 metar visine za oko 390 kuna. Je li to dobra cijena ili se može proći i bolje?

Znaš uvijek se može proći bolje provjereno: 365kn stara cjena nova se još nezna.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264

Evo prebacio sam krastavac na temu o krastavcu. Molio bih vaše komentare o ovom problemu kotiledona. Poz.

M

MOCO

Guest
pa dobro jel još to nisi riješio? Sad stavi novu sličicu da vidimo kako bolest napreduje

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
pa dobro jel još to nisi riješio? Sad stavi novu sličicu da vidimo kako bolest napreduje

Zadnja 2-3 dana sam pojačo temperaturu pa mu godi, izgleda ljepše ali mislim da se kotiledoni nemogu popraviti oni su dobro oštećeni. Za 2-3 dana poslaću novu sliku. Poz.:partyman:

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Zadnja 2-3 dana sam pojačo temperaturu pa mu godi, izgleda ljepše ali mislim da se kotiledoni nemogu popraviti oni su dobro oštećeni. Za 2-3 dana poslaću novu sliku. Poz.:partyman:

A jel su to sigurno kornišoni.Naime ova tema je za kornišone.Nemoj da te SIKI vidi....

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698

Evo prebacio sam krastavac na temu o krastavcu. Molio bih vaše komentare o ovom problemu kotiledona. Poz.

Prijatelju pogledaj ovo!!!!

Prilozi

• IMG11065213655A.jpg
    IMG11065213655A.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 317
  • IMG11065213715A.jpg
    IMG11065213715A.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 240

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Prijatelju pogledaj ovo!!!!

Krastavac jeste kornišon Opalit, ali ga prodajem kao salatar. Ovde na slici se radi o pjegama a kod mene je krenulo sa oboda kotiledona zatim je počeo hvatati obod prvog lista ana slici se spominju mladi listovi. Neizgleda mi baš ista situacija kao kod mene. :rolleyess:

M

MOCO

Guest
pa tretiraj ga već jednom ako nisi do sad već!!! što čekaš, da ti sam kaže što mu je!?
trebao si ga zaštititi bakrenim sredstvom čim je počeo tjerati prvi list, sada ti je kasno za preventivni fungicid treba ti neki sistemik ili kombinacija. probaj dithane

evo ti plan zaštite krastavca,dinje,tikve i ljubenice

p_krastavci_dinje_lubenice.gif

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Krastavac jeste kornišon Opalit, ali ga prodajem kao salatar. Ovde na slici se radi o pjegama a kod mene je krenulo sa oboda kotiledona zatim je počeo hvatati obod prvog lista ana slici se spominju mladi listovi. Neizgleda mi baš ista situacija kao kod mene. :rolleyess:

Predlog zaštite krastavaca od Eurovoća.

Prilozi

• zaÅ¡tita krastavaca.jpg
    zaštita krastavaca.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 332

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

posadi ti to ponovo za svaki slučaj. nisi valjda koristio onu vašu zemlju iz vreće,što se uz put natovari i pakira?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
posadi ti to ponovo za svaki slučaj. nisi valjda koristio onu vašu zemlju iz vreće,što se uz put natovari i pakira?

Substrat je klasman, a bakrom je prskan sa pojavom prvog lista, i danas je ponovo poprskan bakrom. Da sijem ponovo kasnoje ovaj krastavac ide u plastenike u petak pa šta mu bude. Poz.:partyman:

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Substrat je klasman, a bakrom je prskan sa pojavom prvog lista, i danas je ponovo poprskan bakrom. Da sijem ponovo kasnoje ovaj krastavac ide u plastenike u petak pa šta mu bude. Poz.:partyman:

Miladine samo ti njega posadi ništa mu neće biti malo ošpricaj sa Drinom i malo prihrani i bit će krastavaca a nema nikakvog razloga da ponovo sadiš to bi ti bila obična glupost.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Miladine samo ti njega posadi ništa mu neće biti malo ošpricaj sa Drinom i malo prihrani i bit će krastavaca a nema nikakvog razloga da ponovo sadiš to bi ti bila obična glupost.

Tako je i riješeno, a danas sam posijao jedan kotajner da pokušam da odgonetnem ovaj problem pa ćemo vidjeti. :idea:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Tako je i riješeno, a danas sam posijao jedan kotajner da pokušam da odgonetnem ovaj problem pa ćemo vidjeti. :idea:

nama su pričali da mu fali Calcuim Nitrata(Calcinit)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

ne valjda plastenik bez grijanja? i daj malo previkura upotrijebi,nemaš šta drugo više probati.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
ne valjda plastenik bez grijanja? i daj malo previkura upotrijebi,nemaš šta drugo više probati.

Jeste plastenici su bez grijanja i sadnja počinje u četvrtak ili u petak samo da prođu ovi jači mrazevi. Sutra ću vam poslati dvije slike pošto sam od neki dan pojačo temp. paje dobro reagovao. Poz.:oops:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Jeste plastenici su bez grijanja i sadnja počinje u četvrtak ili u petak samo da prođu ovi jači mrazevi. Sutra ću vam poslati dvije slike pošto sam od neki dan pojačo temp. paje dobro reagovao. Poz.:oops:

sretno ti bilo ako nemaš grijanja. neznam jel si to već tako radio ali pripremi ti sebi ipak drugo sjeme,a ako bude sreće ostat će ti za nagodinu. pa to si tek sad trebao posijati i za mjesec dana saditi,rano je ovo. i kažeš pojačao si temperaturu,i sad češ ga baciti vanka na 30 stupnjeva razlike.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Čemu onda tolika briga ako je dobro reagovao na povišenje temperature rešio si problem samo još uzmi agril i pokri ga u plasteniku da mu bude toplije malo ga prihrani a drin ti je za vraćanje metabolizma i to je to.

Pozdrav.

Na vrh