• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Koja je cjena ove godine.

neznam točno,nisam radio ugovor ove godine sa firmom. mislim da su rekli da bi trebalo biti 20 lipa bolja cijena,moraju nešto bolje početi plaćati jer neće nitko saditi inače. da nema prekupaca nebi se ni ovo malo sadilo.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Pozdrav narode! Jel netko sklopio ugovor za kornišone.:rolleyess:

Jandric nije ti potreban nikakav ugovor ako imaš samo kornišone svaka firma će ga otkupiti i bez ugovora samo ga ponudi.

M

majaknezevic

Guest
Pozdrav svim vrijednim zemljoradnicima!
Nova sam na forumu a i u uzgoju krastavaca :/
Neki dan je sklopljen ugovor sa Eurovoćem po prvi puta i jako se radujem tom poslu iako imam veliku zamjerku:
čovjek je došao u selo i u kamionu sklapao ugovore, pa i sa početnicima, umjesto da je došao u kuću i sjeo s ljudima, objasnio potrebne korake u uzgoju...!!!
Jako neozbiljno!
Nadam se da nije cijela firma takva (neozbiljna)!

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Neki dan je sklopljen ugovor sa Eurovoćem po prvi puta i jako se radujem tom poslu iako imam veliku zamjerku:
čovjek je došao u selo i u kamionu sklapao ugovore, pa i sa početnicima, umjesto da je došao u kuću i sjeo s ljudima, objasnio potrebne korake u uzgoju...!!!
Jako neozbiljno!

Bez zamjerke , ali ja mislim da on zna svoj posao, samo mislim da bi proizvođači morali biti oprezni!!!
pozz.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Jako neozbiljno!

Pozdrav tebi Majo. I da krenem sa kritikama ja radim povrće sa Eurovoćem i nikako se nemogu složiti s tobom, dali je ugovor sklopljen u kamionu ili u staji nije bitno za kornišone ti i nije potreban ugovor ali kad si ga sklopila i namjeravaš ostvariti neku suradnju sa Eurovoćem onda bi trebala znati i nešto o njima samim npr. ugovore sklapaju samo dvojica neznam prezimena ali imena znam Drago:cry: i Matija:p a možda uskoči i Siniša:lol: ako je gužva oni nisu tehnolozi i rade ono što im je njihova šefica naredila a ona se zove Vesna jako ljubazna žena:roll: dalje za sve probleme savjete i slično imaju svog tehnologa koji se zove Goran:cool: ovo su osobe koje trebaš znati u Eurovoću drugi te ne zanimaju.
Dakle ako imaš bilo kakav problem ili samo trebaš savjet kako i šta napraviti zovi Vesnu ili Gorana ako imaš robu za otkup zovi Dragu ili Matiju obadvojica veoma susretljivi i pošteni. Nadalje mogu ti reći da su veoma ozbiljna firma tako da tvoja izjava o neozbiljnosti nimalo ne stoji:rolleyess: ali treba i tebe razumjeti nova si u krastavcima a očito ti treba znanje zato ako ti bilo što treba u vezi kornišona pitaj na pp zato što je ovdje već dosta pisano pa da se ne ponavlja.:lol:
Pozdrav.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Jako neozbiljno!

dosta toga je napisano ovdje pa samo čitaj šta piše,naravno da nećeš postavljati pitanja koja su već tu i naravno da češ pitanje postaviti tu da ga svi vide jer i ostale zanima odgovor. toliko o logici stvari i nesebičnosti. drugo,ugovor napravi pod obavezno iz osnovnog razloga zašto se i radi ugovor,treba ti. da nebi bilo nismo znali. i još nešto,nemoj se previše oslanjati na takozvane tehnologe,imali smo takvoga i u Marinadi,sve znaju a neznaju ništa,tako ako netko kod tebe već radi krastavce malo se raspitaj o zaštiti i prihrani.

M

majaknezevic

Guest
Hvala dečki na podršci!
Nisam bila prisutna potpisivanju ugovora, tako mi je mama prenjela kako je to izgledalo.
Vjerujem da su ljudi koji rade za spomenutu firmu ispravni i stručni, samo mi je neshvatljivo što se sa početnicima postupa kao i sa nekim tko godinama radi za njih.
Zaista se nadam da ćemo imati lijepu suradnju jer imam još neke planove za budućnost...

Raspitivali smo se dosta kod dalje susjede, ona sadi par godina.
Žena kaže da samo 2 puta valjda prska, kad je biljka mala i ne znam, još jednom.
Istina je da su kod njih sredstva dosta skuplja, nego kad bi se uzimala u ljekarnama?

Kako pripremiti zemlju? Baciti vreču gnoja? radi se oko 3 reda po 50ak metara.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Hvala dečki na podršci!
Nisam bila prisutna potpisivanju ugovora, tako mi je mama prenjela kako je to izgledalo.
Vjerujem da su ljudi koji rade za spomenutu firmu ispravni i stručni, samo mi je neshvatljivo što se sa početnicima postupa kao i sa nekim tko godinama radi za njih.
Zaista se nadam da ćemo imati lijepu suradnju jer imam još neke planove za budućnost...

Raspitivali smo se dosta kod dalje susjede, ona sadi par godina.
Žena kaže da samo 2 puta valjda prska, kad je biljka mala i ne znam, još jednom.
Istina je da su kod njih sredstva dosta skuplja, nego kad bi se uzimala u ljekarnama?

Kako pripremiti zemlju? Baciti vreču gnoja? radi se oko 3 reda po 50ak metara.
prskanje dva puta zaboravi,poslije svake kiše trebaš prskati sa nekim sredstvom protiv plamenjače,ili jednom tjedno obavezno bez obzira kiša pala ili ne. protiv uši jednom ili dva puta,ovisi kakva sredstva koristiš,kakva je godina itd.,pa protiv pauka kad se pojave onako kao mreže po listu,kupi si Quadris sredstvo,to ti je ujedno i protiv pepelnice. prihrana kroz sistem za navodnjavanje ako imaš,pa preko lista. gnojidba neka osnovna kao i za sve povrće,ali to sad ovisi puno toga,nemaš ti puno pa nema smisla ni puno ulagati ali opet nemožeš samo posaditi,nađi neku sredinu u svemu ovome. najbitnije ti je da ih redovito prskaš i brat češ ih do mraza.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
hvala dane!

Nadam se da neće biti neka vlažna godina...

Majo daj bože da bude vlažna godina i nemoj se samo upustit u neke filozofije, ja svoje krastavce špricam jednom u petnajst dana a ako moliš boga da nebude vlažna godina onda i rjeđe ali ti planiraš krastavaca toliko da jedna osoba sama može sve da odradi od sadnje do berbe. Najvažnije je da dobro upleteš krastavce (pošto neće sami da se hvataju za mrežu) odnosno da ih dobro rasporediš da imaju dosta zraka i nemaš brige možeš ih brati samo do pojave magle pošto nikako ne podnose maglu. Moj savjet tebi je da na tražilici upišeš Povrće i tamo se lijepo registriraš i imaš sve o krastavcima i o svemu drugom povrću pa lijepo pročitaj bolje ćeš nešto naučiti i obavezno se savjetuj sa komšinicom pošto ona očito ima iskustva.
Pozdrav.

Evo ti plan zaštite krastavaca.

Prilozi

• zaÅ¡tita krastavaca.jpg
    zaštita krastavaca.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 470
Posljednje uređivanje:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
uz zaštitu od samog početka treba imati i prihranu od samog početka.sami od sebe neće rasti.počevši od razne formulacije kristalona nakupi se tu pozamašna suma za početak.
koliko misliš saditi?površinski?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ma naravno,pa kažem ja. osjetljivi su oni,nemoraš prskati i mjesec dana ali prije svake kiše oni moraju imati zaštitu a o jutarnjoj rosi da nepričam,a tek magla,kod mene prošle godine bila barem pet puta u 9 mj i to cijeli dan i ništa im nije jako naštetilo,brao sam ih još u 10mj,ali sam ih zaštitio kako treba,ali mraz ih dokrajči.

M

majaknezevic

Guest
sadit ću jedno 3-4 reda po 60ak metara

kako pripremate zemlju prije sadnje/sijanja sjemena?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
sadit ću jedno 3-4 reda po 60ak metara

kako pripremate zemlju prije sadnje/sijanja sjemena?

Danas su rijetki oni koji rade direktnu sjetvu barem 90% se radi iz presadnica sigurnije je i bolje a zemlja se pofreza dobro usitni i nagnoji.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
dovoljna površina za dvije do 4 vrijedne ruke.ako idete iz sjemena onda se dobro posavjetujte šta sve treba direktno prije sadnje učiniti odnosno tretirati zemljište protiv nametnika,insekata,voluharica,puževa itd... mi smo prošle godine 12000 sjemenki tri puta ručno sijali zbog neadekvatne zaštite.nismo bili upućeni.

Najnoviji postovi

Na vrh