• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Siki, ovo je meni nepoznata sorta krastavca, znam samo da je kornišon i ja sam ga posijao samo za probu. Što se tiče boje to je vjerovatno zbog viška vlage jer mi je krastavac bio kraj paprike koja je danas posađena i nju sam zaljevao svaki dan, a substrat je klasman. Sutra ću ti poslati sliku onog posađenog krastavca, jest da je pretrpio jak toplotni šok ali ima već puno cvata.:partyman:

Miladine nemogu se složiti sa tobom da je od viška vode zato što moji krastavci stoje na vodi i tamne su boje. Kontam je jednom napisao da mu je Fertil t dobar u presadnicama ja sam ga isprobao i dobro djeluje ima 12% dušika bilo bi dobro da ga i ti isprobaš.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

evo danas bila ekipa iz eurovoća i postavili su foliju i kap po kap,4 reda po cc 120m dužine

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Miladine nemogu se složiti sa tobom da je od viška vode zato što moji krastavci stoje na vodi i tamne su boje. Kontam je jednom napisao da mu je Fertil t dobar u presadnicama ja sam ga isprobao i dobro djeluje ima 12% dušika bilo bi dobro da ga i ti isprobaš.

Evo onog krastavca što je sađen 10-13 marta. Imao je stresova ali po mojoj procjeni početak berbe bi trebao biti oko 15 aprila.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Evo onog krastavca što je sađen 10-13 marta. Imao je stresova ali po mojoj procjeni početak berbe bi trebao biti oko 15 aprila.

A kako misliš krastavace sa prve slike držati još dvanajst dana da ih ne ubereš.

Evo i mojih krastavčića.

Prilozi

• krastavci 001.jpg
    krastavci 001.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 200
  • krastavci 002.jpg
    krastavci 002.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 167
Posljednje uređivanje:
M

majaknezevic

Guest
koliki je optimalan razmak između redova?
ja očekujem ekipu da dođe uskoro!

pojavljuje li se trava među redovima?
kako to rješavate?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

kako to rješavate?

Možeš staviti koliki hoćeš razmak ja stavljam 1,5 ma travu između folija špricam sa cidokorom.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
A kako misliš krastavace sa prve slike držati još dvanajst dana da ih ne ubereš.

Evo i mojih krastavčića.

Lijepo za oko 12 dana on će biti 12-15cm i onda ga berem. A kada ti sadiš taj tvoj krastavac jeli to za otvoreno polje ili za plastenik.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

kako to rješavate?

ja to lijepo kosim i ne gazim po blatu,prođem s kosilicom i milina,to ti je najbolje,i barem će trava pokupiti višak oborina.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Kod mene ljudi koriste male najlone, dali je agril bolji.

Lakši je zadržava toplinu propušta vodu, vjetar kakav god bio neće mu ništa napraviti i nije potrebno da ga skidaš skroz do pred berbu a i jeftiniji je. Najlon vjetar nosi kako hoće.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

ako nebudeš imao 5 tona nemoj više ni saditi:partyman:

dane nemoj me ......,de mi reci koliki je realan prinos s te površine nemoj da mi sada apetiti porastu pa da se razočaram

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Prinos krastavaca kornišona po ha je 30-35tona, odi na povrće i pročitaj sve o krastavcima.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
dane nemoj me ......,de mi reci koliki je realan prinos s te površine nemoj da mi sada apetiti porastu pa da se razočaram

to je realan prinos,treba i više. ja imam 1 tonu na svakih 100 metara folije,sadim na razmak od 30cm po dva sjemena i to je to,ili još bolje na svakih 20 cm po jedno. odkad koristim Motivu,partenokarpni hibrid imam po cca 200kg više na 100 metara. kad bih radio rasadu,analizirao zemlju i bla bla,imao bih i više ali čemu,treba i ovo pobrati:rolleyess:

Posljednje uređivanje:
Na vrh