• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

koliko si posadio krastavaca?

imam 4 reda po 120 m otprilike oko 2500 sjemenki je posadito,sadnja je bila u četvrtak evo sada sam upravo postavio kolce sutra ču poslikati pa ču postavljati da vidite

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
Nisam ozbiljno radio krastavac,samo za sebe,pa nisam baš upućen.....koji hibrid kornišona mi možete preporučiti i kad bi ga trebalo sijati da dođe za berbu tamo septembar-oktobar....za kiseljenje

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Nisam ozbiljno radio krastavac,samo za sebe,pa nisam baš upućen.....koji hibrid kornišona mi možete preporučiti i kad bi ga trebalo sijati da dođe za berbu tamo septembar-oktobar....za kiseljenje

Jeli to sadnja u plasteniku ili na otvoreno.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

A gdje misliš da sadiš krastavce da ti dođe u desetom mjesecu ako misliš vani neće ići. Od sijanja do prve berbe ti je potrebno 45 dana a krastavci se kisele u sedmom ili osmom mjesecu najzastupljeniji je ajaX f1 ja ove godine sadim regal a svi drugi su dobri Zavisi samo koliko su prinosni.

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
Jeli to sadnja u plasteniku ili na otvoreno.

u plastenicima su paprike,ali bih počupao najlošiji pa stavio krastavce,a sad imam i prostora da ih stavim i na otvoreno..

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
A gdje misliš da sadiš krastavce da ti dođe u desetom mjesecu ako misliš vani neće ići. Od sijanja do prve berbe ti je potrebno 45 dana a krastavci se kisele u sedmom ili osmom mjesecu najzastupljeniji je ajaX f1 ja ove godine sadim regal a svi drugi su dobri Zavisi samo koliko su prinosni.
pa nisam onda zakasnio za vani, tek je peti mjesec,do 9. ima oho ho

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
u plastenicima su paprike,ali bih počupao najlošiji pa stavio krastavce,a sad imam i prostora da ih stavim i na otvoreno..

Ja u plastenike sadim pozni krastavac između 1 i 5 augusta, rasad bude star desetak dana. A zašto bi počupao papriku da to nije ona što je bila žuta.

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
Ja u plastenike sadim pozni krastavac između 1 i 5 augusta, rasad bude star desetak dana. A zašto bi počupao papriku da to nije ona što je bila žuta.
baš ta,ali više nije žuta ,sad je dobra,crko mi telefon pa ne mogu da okačim sliku....počupao bih papriku samo u jednom plasteniku 100 kvadrata.šta sad imaš u plasteniku u koji ćeš saditi krastavac?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
baš ta,ali više nije žuta ,sad je dobra,crko mi telefon pa ne mogu da okačim sliku....počupao bih papriku samo u jednom plasteniku 100 kvadrata.šta sad imaš u plasteniku u koji ćeš saditi krastavac?

Sad je u plasteniku krastavac i opat ću posle krastavca pozni krastavac.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
dokle traje berba krastavca u plasteniku ako sam ga posadio u 4mjesecu?

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
ako bude pristojna cijena paprike u 8. i 9. mjesecu,onda bi bila šteta da ih počupam krajem 7.,da bih posadio krastavce,pa ću onda na otvoreno,Pretpostavljam da bih trebao saditi malo ranije 15-20 dana,da bi stigli tad kad treba.?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
ako bude pristojna cijena paprike u 8. i 9. mjesecu,onda bi bila šteta da ih počupam krajem 7.,da bih posadio krastavce,pa ću onda na otvoreno,Pretpostavljam da bih trebao saditi malo ranije 15-20 dana,da bi stigli tad kad treba.?

Papriku netreba ni da čupaš ona se bere i posle mrazevau jesen, samo možeš čupati krastavac u 6-7 mjesecu da bi sadio pozni krastavac.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Papriku netreba ni da čupaš ona se bere i posle mrazevau jesen, samo možeš čupati krastavac u 6-7 mjesecu da bi sadio pozni krastavac.

kako misliš čupat krastavac pa saditi pozni?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
kako misliš čupat krastavac pa saditi pozni?

Kod nas rani krastavac se bere većinom do polovine 6 i 7 mjeseca, tada cijena pada čak i na 10feninga kg (5 e. centi), tako da mi redovno u to vrijeme čupamo krastavac iznosimo ga van plastenika i sadimo drugi krastavac ili papriku.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Kod nas rani krastavac se bere većinom do polovine 6 i 7 mjeseca, tada cijena pada čak i na 10feninga kg (5 e. centi), tako da mi redovno u to vrijeme čupamo krastavac iznosimo ga van plastenika i sadimo drugi krastavac ili papriku.

pa kako tako slaba cijena u jeku sezone.tada svi prerađivači plaćaju dobru cijenu za kornišone

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
pa kako tako slaba cijena u jeku sezone.tada svi prerađivači plaćaju dobru cijenu za kornišone

Mislim da se u to vrijeme kod nas ne odkupljuju kornišoni a i osim toga rani krastavac je tad dosta oštećen tako da je najrentabilnije napolje pa druga kultura i ponovo berba od devetog do jedanaestog mjeseca

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
Mislim da se u to vrijeme kod nas ne odkupljuju kornišoni a i osim toga rani krastavac je tad dosta oštećen tako da je najrentabilnije napolje pa druga kultura i ponovo berba od devetog do jedanaestog mjeseca
kako misliš napolje,pa druga kultura?
Kad je pravo vrijeme za posadit pozni kjrastavac napolju?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
kako misliš napolje,pa druga kultura?
Kad je pravo vrijeme za posadit pozni kjrastavac napolju?

Kad prođe ovaj rani krastavac u 6-7 mjesecu vadim ga (čupam) iz plastenika pa sadim drugi krastavac (pozni) opet u plastenik . Taj krastavac sadim od 1-5 augusta u plastenik, a kada se sadi na otvoreno polje nisam siguran pošto ja neradim ništa na otvorenom polju. Nekada davno sam sijao direktno u zemlju krastavac odmah po skidanju pšenice.

seva

Član
Tu od
8 Tra 2010
Poruka
234
Kad prođe ovaj rani krastavac u 6-7 mjesecu vadim ga (čupam) iz plastenika pa sadim drugi krastavac (pozni) opet u plastenik . Taj krastavac sadim od 1-5 augusta u plastenik, a kada se sadi na otvoreno polje nisam siguran pošto ja neradim ništa na otvorenom polju. Nekada davno sam sijao direktno u zemlju krastavac odmah po skidanju pšenice.
Ja ću ga sad bubnuti napolje,pa šta bude,a možda ću i karfiol....paprika mi je baš loša za ovo doba ,trebam je brati ovih dana,ali neće biti ni 40% kao prošle godine...moram probati krastavce,karfiol.....

Na vrh