kolika je cijena mreže 500 metara visina 120 cm? cijena ridomila 1kg?
evo ga još jedan početnik i imam sa šurjakom i ženama 1000 metara.
špricamo ali je frka da ne pođe nešto po zlu
a SORY zaboravio sam napisati::::
Kornišone imamo a piva je preskupa , pa špricamo zadnje sa ridomilom
tek sam počeo a već problemi uspio sam se riješiti lišnih uši i bijelih leptira,sad me muči
navodnjavanje imam blagi pad pa ni kroz cijevi sve iscuri na krajevima a početak ostane suh,drugi problem trava između redova kosim je a raste ko luda
tek sam počeo a već problemi uspio sam se riješiti lišnih uši i bijelih leptira,sad me muči
navodnjavanje imam blagi pad pa ni kroz cijevi sve iscuri na krajevima a početak ostane suh,drugi problem trava između redova kosim je a raste ko luda
travu kosi i dalje,barem nečeš imati blata a i pokupit će višak kiše,a što se tiče navodnjavanja,moraš povećati količinu vode ako ikako možeš i bit će crijeva puna.nema to veze sa padom.
nije mi jasno zašto je rano za ridomil dok nije počeo puštati lozu, što nije iza ridomila karenca 21 dan.
Oni su sad lagano u cvijetu i odmeću i šta sad sa ovima koji narastu prije početka otkupa.
Pustiti ga u salatara i !!!!!!!
Kome prodati kad su u hladnjači u Zg od 1,20 - 2,5 kn / kg
Privatno , doma mislim da neće nitko.
kosim travu a što se tiče navodnjavanja imam bačvu 1000 litara ona mi iscuri za nekih sat vremena na 840 metara odnosno 14x60 metara,probat ću staviti ventile na pola pa navodnjavati dio po dio,hvala na savjetima,pozdrav
ok. ali ovisi i kakav ventil imaš i redukcije itd,jer to dosta smanji protok vode,ja sam stavio plinske ventile i nijednu redukciju,samo spojnice i bez problema sa dvije cisterne od 1500l svaka navodnjavam 1,8km folije. a bolje ti pusti tih 1000 litara danas na jednu polovicu a sutra na drugu,premalo je to vode za njih.
navodnjavanje sam riješio,malo sam spustio bačvu i zaljevam 7 redova ujutro i sedam redova navečer,zanima me jel trebam špricati protiv plamenjače prije deset dana sam zaljevao proplantom,i kako sa prihranom kad se mogu početi prihranjivati?
ovisi puno u kojoj fazi su ti sadnice,prihranu po meni treba vršiti od prvog dana pojave pravog lista.
imaju 4 lista,s čime da ih prihranim?
imaju 4 lista,s čime da ih prihranim?
imaš raznorazne kombinacije ali da ne trošiš previše love na gnojiva evo ovako,kupi si vreću 16-8-32 i svakih 15 dana u sistem za navodnjavanje bubneš 1,5-2grama po biljci na 2000L vode. najbolje bi bilo kad bi si kupio neko gnojivo sa više fosfora za početak,recimo11-44-11 pa onda taj 16-8-32 i još usto svakih 15 dana neki vodotopivi kalcij npr Tropicote ili Kalcinit 1gram po biljci,ali to je već skuplja i kompliciranija varijanta,sve ovisi koliko toga imaš i šta očekuješ,po kojoj cijeni prodaješ itd.