• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

I

ihorzic

Guest
evo ga još jedan početnik i imam sa šurjakom i ženama 1000 metara.
špricamo ali je frka da ne pođe nešto po zlu

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
evo ga još jedan početnik i imam sa šurjakom i ženama 1000 metara.
špricamo ali je frka da ne pođe nešto po zlu

Ti si pravo dobar ako vas četvero imate 1000 metara:scratch:prayer: samo si zaboravio napisati čega i šta spricate:partyman: možda pivu.

I

ihorzic

Guest
a SORY zaboravio sam napisati::::
Kornišone imamo a piva je preskupa , pa špricamo zadnje sa ridomilom

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
a SORY zaboravio sam napisati::::
Kornišone imamo a piva je preskupa , pa špricamo zadnje sa ridomilom

To je taman za vas četvero ako nije počeo puštati lozu onda je rano za ridomil imaš plan zaštite krastavaca nešto ranije pa pogledaj a ništa nebi trebalo krenuti po zlu.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
tek sam počeo a već problemi uspio sam se riješiti lišnih uši i bijelih leptira,sad me muči
navodnjavanje imam blagi pad pa ni kroz cijevi sve iscuri na krajevima a početak ostane suh,drugi problem trava između redova kosim je a raste ko luda

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
tek sam počeo a već problemi uspio sam se riješiti lišnih uši i bijelih leptira,sad me muči
navodnjavanje imam blagi pad pa ni kroz cijevi sve iscuri na krajevima a početak ostane suh,drugi problem trava između redova kosim je a raste ko luda

Travu između redova špricaj inače nećeš moći održati da bude bez trave.

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601

Što se tiče pada imaš spojnice pipe pa si presjeci crijevo i stavi spojnicu prvo pustiš gornjem dijelo a poslije donjem.
Pozdrav!

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

travu kosi i dalje,barem nečeš imati blata a i pokupit će višak kiše,a što se tiče navodnjavanja,moraš povećati količinu vode ako ikako možeš i bit će crijeva puna.nema to veze sa padom.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
travu kosi i dalje,barem nečeš imati blata a i pokupit će višak kiše,a što se tiče navodnjavanja,moraš povećati količinu vode ako ikako možeš i bit će crijeva puna.nema to veze sa padom.

kosim travu a što se tiče navodnjavanja imam bačvu 1000 litara ona mi iscuri za nekih sat vremena na 840 metara odnosno 14x60 metara,probat ću staviti ventile na pola pa navodnjavati dio po dio,hvala na savjetima,pozdrav

I

ihorzic

Guest
nije mi jasno zašto je rano za ridomil dok nije počeo puštati lozu, što nije iza ridomila karenca 21 dan.
Oni su sad lagano u cvijetu i odmeću i šta sad sa ovima koji narastu prije početka otkupa.
Pustiti ga u salatara i !!!!!!!
Kome prodati kad su u hladnjači u Zg od 1,20 - 2,5 kn / kg
Privatno , doma mislim da neće nitko.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
nije mi jasno zašto je rano za ridomil dok nije počeo puštati lozu, što nije iza ridomila karenca 21 dan.
Oni su sad lagano u cvijetu i odmeću i šta sad sa ovima koji narastu prije početka otkupa.
Pustiti ga u salatara i !!!!!!!
Kome prodati kad su u hladnjači u Zg od 1,20 - 2,5 kn / kg
Privatno , doma mislim da neće nitko.

Koliko je meni poznato juče na otkupu cjena salatara je bila cjelu jednu kunu i to na otvoreno.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
kosim travu a što se tiče navodnjavanja imam bačvu 1000 litara ona mi iscuri za nekih sat vremena na 840 metara odnosno 14x60 metara,probat ću staviti ventile na pola pa navodnjavati dio po dio,hvala na savjetima,pozdrav

ok. ali ovisi i kakav ventil imaš i redukcije itd,jer to dosta smanji protok vode,ja sam stavio plinske ventile i nijednu redukciju,samo spojnice i bez problema sa dvije cisterne od 1500l svaka navodnjavam 1,8km folije. a bolje ti pusti tih 1000 litara danas na jednu polovicu a sutra na drugu,premalo je to vode za njih.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
ok. ali ovisi i kakav ventil imaš i redukcije itd,jer to dosta smanji protok vode,ja sam stavio plinske ventile i nijednu redukciju,samo spojnice i bez problema sa dvije cisterne od 1500l svaka navodnjavam 1,8km folije. a bolje ti pusti tih 1000 litara danas na jednu polovicu a sutra na drugu,premalo je to vode za njih.

navodnjavanje sam riješio,malo sam spustio bačvu i zaljevam 7 redova ujutro i sedam redova navečer,zanima me jel trebam špricati protiv plamenjače prije deset dana sam zaljevao proplantom,i kako sa prihranom kad se mogu početi prihranjivati?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
navodnjavanje sam riješio,malo sam spustio bačvu i zaljevam 7 redova ujutro i sedam redova navečer,zanima me jel trebam špricati protiv plamenjače prije deset dana sam zaljevao proplantom,i kako sa prihranom kad se mogu početi prihranjivati?

ovisi puno u kojoj fazi su ti sadnice,prihranu po meni treba vršiti od prvog dana pojave pravog lista.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
imaju 4 lista,s čime da ih prihranim?

imaš nekoliko vrsta kristalona,žuti,zeleni,crveni,bijeli,plavi. za poredak kojim kristalonom trebaš tretirati i u kojoj mjeri najbolje da se raspitaš kod agronoma.mada vjerujem da će ti odgovor dati kolege sa foruma.ja sam to radio prošle godine pa se nesjećam detalja,tojest neželim da ih se sjećam ni trenutka mog života,ali evo želim samo da skrenem pažnju da je krastavcu potrebna prihrana cijelo vrijeme.od sadnje do kraja berbe.

čisto intuitivno ja bih prihranu sada radio plavim, bijelim,pa poslije njega žutim.ali ovo je moja intuicija.

pogledaj ovdje,to su NPK gnojiva specifične formulacije.

http://www.kronion.hr/index_files/Page666.htm

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
imaju 4 lista,s čime da ih prihranim?

imaš raznorazne kombinacije ali da ne trošiš previše love na gnojiva evo ovako,kupi si vreću 16-8-32 i svakih 15 dana u sistem za navodnjavanje bubneš 1,5-2grama po biljci na 2000L vode. najbolje bi bilo kad bi si kupio neko gnojivo sa više fosfora za početak,recimo11-44-11 pa onda taj 16-8-32 i još usto svakih 15 dana neki vodotopivi kalcij npr Tropicote ili Kalcinit 1gram po biljci,ali to je već skuplja i kompliciranija varijanta,sve ovisi koliko toga imaš i šta očekuješ,po kojoj cijeni prodaješ itd.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
imaš raznorazne kombinacije ali da ne trošiš previše love na gnojiva evo ovako,kupi si vreću 16-8-32 i svakih 15 dana u sistem za navodnjavanje bubneš 1,5-2grama po biljci na 2000L vode. najbolje bi bilo kad bi si kupio neko gnojivo sa više fosfora za početak,recimo11-44-11 pa onda taj 16-8-32 i još usto svakih 15 dana neki vodotopivi kalcij npr Tropicote ili Kalcinit 1gram po biljci,ali to je već skuplja i kompliciranija varijanta,sve ovisi koliko toga imaš i šta očekuješ,po kojoj cijeni prodaješ itd.

nabavio sam si grogrin starter 12-42-12 i universol 10-10-30 danas sam pošpricao sa ridomilom tim gnojiivom,ovo mi je prva sezona učim se, imam 6000 sadnica

Najnoviji postovi

Na vrh