• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

krastavac kornišon za preradu

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Jeli vi to komentarišete o prinosu sitnog kornišona 5-6 cm.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Pitam zato što je i umene kornišon samo što ja berem dužine oko15cm a prinos bude oko 18kg/m2.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Pitam zato što je i umene kornišon samo što ja berem dužine oko15cm a prinos bude oko 18kg/m2.

de nemoj te metre spominjati,svakako se sadi pa to o metru kvadratnom baš i ne stoji. koliko po stabljici imaš?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
de nemoj te metre spominjati,svakako se sadi pa to o metru kvadratnom baš i ne stoji. koliko po stabljici imaš?

Bitan je prinos po m2 ili po hektaru, a prinos po biljci ti zavisi od gustine sadnje. Moje iskustvo je pokazalo da prinos po hektaru bude veoma sličan kad sadim 3 biljke po m2 i kad sadim 2biljke po m2.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Bitan je prinos po m2 ili po hektaru, a prinos po biljci ti zavisi od gustine sadnje. Moje iskustvo je pokazalo da prinos po hektaru bude veoma sličan kad sadim 3 biljke po m2 i kad sadim 2biljke po m2.

zato i kažem da je najbolje govoriti o prinosu po stabljici,zna se koliko daje neka biljka,e sad ti smanjiš prinos ako je posadiš kako netreba. recimo kornišon meni da 2kg po biljci da bi bilo oko cca70 posto prve klase. nekako mi lakše tako,po hektaru je to li la,pa ostavi prolaze i bla bla.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
zato i kažem da je najbolje govoriti o prinosu po stabljici,zna se koliko daje neka biljka,e sad ti smanjiš prinos ako je posadiš kako netreba. recimo kornišon meni da 2kg po biljci da bi bilo oko cca70 posto prve klase. nekako mi lakše tako,po hektaru je to li la,pa ostavi prolaze i bla bla.

Evo računice. Ja sadim oko 2.5 biljaka po m2, 18kg : 2,5 = oko 7kg po biljci.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ne, po metru dužnom sadim 4 biljke.

aha,znači računaš metražu folije koja je vidljiva i na koju sadiš,to je ok. ma svakako su ljudi računali taj metar kvadratni zato te i pitam.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
aha,znači računaš metražu folije koja je vidljiva i na koju sadiš,to je ok. ma svakako su ljudi računali taj metar kvadratni zato te i pitam.

Pod foliju ide samo jedna traka za zaljevanje i sadim samo jedan red krastavca.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
ja sam stavio foliju i čekam marinadu da mi dođu posaditi krastavce malo preko 800 metara folije

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
ja sam stavio foliju i čekam marinadu da mi dođu posaditi krastavce malo preko 800 metara folije

Kako to misliš da ti oni posade krastavce, i nije više marinada sada je Agrofructus.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
takav ugovor imam,oni su mi dali umjetno gnojivo
ja sam pripremio zemlju i bacio gnojivo oni su mi došli stavit navodnjavanje i foliju 14 redi po 60 metara sad čekam da mi dođu posadit krastavce onda ja stavljam kolce i mrežu,oni ne računaju posao,samo i plaćam repro materijal

Posljednje uređivanje:

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
takav ugovor imam,oni su mi dali umjetno gnojivo
ja sam pripremio zemlju i bacio gnojivo oni su mi došli stavit navodnjavanje i foliju 14 redi po 60 metara sad čekam da mi dođu posadit krastavce onda ja stavljam kolce i mrežu,oni ne računaju posao,samo i plaćam repro materijal

Sve drugo u redu samo nisam čuo da idu sadit krastavce a posao si platiokroz repromaterijal. Ja ove godine imam osam redi po sto metara.

Najnoviji postovi

Na vrh