Jeli vi to komentarišete o prinosu sitnog kornišona 5-6 cm.
Pitam zato što je i umene kornišon samo što ja berem dužine oko15cm a prinos bude oko 18kg/m2.
de nemoj te metre spominjati,svakako se sadi pa to o metru kvadratnom baš i ne stoji. koliko po stabljici imaš?
Bitan je prinos po m2 ili po hektaru, a prinos po biljci ti zavisi od gustine sadnje. Moje iskustvo je pokazalo da prinos po hektaru bude veoma sličan kad sadim 3 biljke po m2 i kad sadim 2biljke po m2.
zato i kažem da je najbolje govoriti o prinosu po stabljici,zna se koliko daje neka biljka,e sad ti smanjiš prinos ako je posadiš kako netreba. recimo kornišon meni da 2kg po biljci da bi bilo oko cca70 posto prve klase. nekako mi lakše tako,po hektaru je to li la,pa ostavi prolaze i bla bla.
Evo računice. Ja sadim oko 2.5 biljaka po m2, 18kg : 2,5 = oko 7kg po biljci.
znači u prijevodu sadiš 2,5 biljke na metar dužni a ne kvadatni jel?
Ne, po metru dužnom sadim 4 biljke.
aha,znači računaš metražu folije koja je vidljiva i na koju sadiš,to je ok. ma svakako su ljudi računali taj metar kvadratni zato te i pitam.
Pod foliju ide samo jedna traka za zaljevanje i sadim samo jedan red krastavca.
ja sam stavio foliju i čekam marinadu da mi dođu posaditi krastavce malo preko 800 metara folije
takav ugovor imam,oni su mi dali umjetno gnojivo
ja sam pripremio zemlju i bacio gnojivo oni su mi došli stavit navodnjavanje i foliju 14 redi po 60 metara sad čekam da mi dođu posadit krastavce onda ja stavljam kolce i mrežu,oni ne računaju posao,samo i plaćam repro materijal