danijel028 kaže:Ja sadim krastavce al nemam baš neka posebna iskustva jer sam prošle godine krenuo sa tim.
Posadio sam 400 metara i došla mi neka bolest i sve ošlo k vragu nakom 3 tjedna branja!
Ove godine idem probat ponovo! nadam se da bude dobro!
Hvala na savjetu!! Do sada sam kao insekticid koristio King!! Probat ču sa Mospilanom. Hvala još jednom!!SALEHR kaže:danijel028 kaže:Ja sadim krastavce al nemam baš neka posebna iskustva jer sam prošle godine krenuo sa tim.
Posadio sam 400 metara i došla mi neka bolest i sve ošlo k vragu nakom 3 tjedna branja!
Mospilan kao insekticid - karenca 3 dana za krastavce
Aliette kao fungicid - karenca 3 dana za krastavce
kiraj kaže:Da pitam ,da li ima koga ko radi krastavac za seme.Nekad sam radio proizvodnju za Oranicu iz Osjeka i za Podravku,te Semenarnu a sada za Agrocoop i Bioprodukt.Zanimljiva proizvodnja samo što nisam nigde video savremenu mašinu za odvajanje semena pa još radim sa jednom koju smo sami pravili.Evo i jednog videa od letos[youtube:jhfmdav0]nIER9j2HSyg[/youtube:jhfmdav0]
icerepin kaže:Neka se jave proizvođači kornišona krastavca koji imaju veća iskustva u proiuzvodnji
SALEHR kaže:danijel028 kaže:Ja sadim krastavce al nemam baš neka posebna iskustva jer sam prošle godine krenuo sa tim.
Mospilan kao insekticid - karenca 3 dana za krastavce
Aliette kao fungicid - karenca 3 dana za krastavce
dane001 kaže:ja imam dosta iskustva o sadnji krastavaca kornišona,pa ako nekoga zanima šta i kako,slobodno pitajte.
seljačić kaže:dane001 kaže:ja imam dosta iskustva o sadnji krastavaca kornišona,pa ako nekoga zanima šta i kako,slobodno pitajte.
mene zanima dosta toga o kornišonima.
mi (rođak i ja) smo ove godine krenuli sa proizvodnjom kornišona,i posadili smo 2200 metara (gredice). sad udaramo stupove i za koji dan postavljamo mrežu.
od zadruge smo dobili malč foliju bez rupa i to je najveća glupost za sada. pa zar nema folije sa rupama razmaka tih 20 do 25 cm? ako ima koja je cijena te malč folije u Hrvatskoj? Ove godine se učimo ali slijedeće godine ćemo drugačije raditi.
mi još neznamo šta nas čeka pa daj koji savjet da neidemo "grlom u jagode".
dane001 kaže:seljačić kaže:dane001 kaže:ja imam dosta iskustva o sadnji krastavaca kornišona,pa ako nekoga zanima šta i kako,slobodno pitajte.
mene zanima dosta toga o kornišonima.
mi (rođak i ja) smo ove godine krenuli sa proizvodnjom kornišona,i posadili smo 2200 metara (gredice). sad udaramo stupove i za koji dan postavljamo mrežu.
od zadruge smo dobili malč foliju bez rupa i to je najveća glupost za sada. pa zar nema folije sa rupama razmaka tih 20 do 25 cm? ako ima koja je cijena te malč folije u Hrvatskoj? Ove godine se učimo ali slijedeće godine ćemo drugačije raditi.
mi još neznamo šta nas čeka pa daj koji savjet da neidemo "grlom u jagode".
e ovako,folija sa rupama ti nije uopće potrebna,napraviš si jedan T komad i na njega navariš tri kratka komada od okrugle cijevi,malo ga nabrusiš na krajevima i kad lupiš po foliji odma probušiš najlon i napraviš tri rupe odjednom i piči,a cijevi navariš tako da ti budu tako dugačke koliko i rupa treba biti duboka,ali ti si već posadio pa to napravi za nagodinu. sa bakrom štitiš do cvatnje,ridomil ili nešto drugo a nakon toga,poslije svake veće kiše obavezno prskati protiv plemenjače ili jednom tjedno ako nema kiše jer narastu listovi koji nisu zaštičeni. morat čete promjeniti puno sredstava za prskanje što se tiče plemenjače jer ime negdje više manje 20 prskanja tokom godine a s nijednim sredstvom nesmijete više od tri puta prskati. zatim kad se pojave uši ja koristim Calipso koji je najbolje sredstvo za sve uši i grinje,ali je karenca malo duža pa pripaziti na to ako čete jesti krastavce,king i ostali kontaktni neće puno pomoći,samo sistemik. možda se pojavi pauk,najbolji lijek je Vertimec ali i jako otrovan,dobro se zaštititi i ne ići u nasad 24 sata nakon prskanja. prihrana preko sustava za navodnjavanje svakih deset dana određena količina polifida(ovisi koji čete koristiti) u određenu količinu vode,i svaka tri do četiri dana prihrana sa polifidima preko lista(to možete mješati sa zaštitom da neprskate dva puta),i ne prskati sa vodom iz vodovoda ako je moguće,ako ne,onda neka odstoji sat dva da klor izlapi i da se ugrije. to je uglavnom to,ako gdje zapne,pitajte. i naravno voda,bez navodnjavanja ništa,na tu količinu trebat će vam i do 4000 L vode dnevno minimum.