• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krastavac salatar

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
....

Daconilom sam oprskao prije par dana krastavce zbog plemenjače i to je jedino čime je prskano a vjerovatno ću morati i tikvice ??.

Morati ćeš i protiv pepelnice i to redovito; a za to imaš Thiovit Jet (30-40 grama/10 lit. vode i oprskaj redovito; najbolje ranom zorom dok je još rose na listovima.... to je ipak sumpor, iako upustvu piše "odlikuje jedinstvenom formulacijom koja bitno utječe na efikasnost i selektivnost pripravka."
:icon_pidu:

K

Krigla

Guest
potpisujem!

u subotu je žena na placu imala mušteriju koja je salatu kupila samo zato jer je na par listova bilo rupica od puža - jedna od 1000

druge kad vide povrće s kakvim oštećenjem ili sačuvaj bože da ispuže kakva gusjeničica,pobjegnu ko da su vidle krokodila,a kad razgovaram s ljudima svi se kunu kak oni baš uvijek gledaju da kupe nešpricano,pa vole da jabuka ima crva i takva sr....a,a ja se onda pitam tko je ovdje lud?zakaj onda ja svaku oštećenu,nepravilnu ili pogriženu glavicu moram na kraju baciti pajcekima?
više se ni ne trudim takvu robu spremati na plac

kod nas robu još uvijek najbolje prodaje izgled

tocno je da je tako i to je zalosno :/

slicnu stvar sa crvenom salatom imao i ja.... nitko nece kupiti jer svi "navikli" na kristalku, a crvena je po okusu tri puta bolja, ali nije tako "lijepa" ko kristalka ;).

Moji krastavci su vani, berem vec 2 tjedna(mozda vise), zadnjih par dana kak sunce izaslo 6 puta veci prinos neg inace. Bolesni su ali se drze, spricam nakon pijace, tako da uskladim sa karencama... Cijena je dobra, neka se odrzi jos tjedan dana i super :p

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Ja sam spustio na 6kn.

Ionako od njih nemam zarade već popunjavam rupu u ponudi.

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Morati ćeš i protiv pepelnice i to redovito; a za to imaš Thiovit Jet (30-40 grama/10 lit. vode i oprskaj redovito; najbolje ranom zorom dok je još rose na listovima.... to je ipak sumpor, iako upustvu piše "odlikuje jedinstvenom formulacijom koja bitno utječe na efikasnost i selektivnost pripravka."
:icon_pidu:
Danas sam oprskao konačno lijep cijeli dan bez kiše.

bobostar uskoro ide sadnja kornišona i dali treba preventivno više puta prskati u nekim vremenskim razmacima protiv pepelnice i plemenjače.

denisv

Član
Tu od
18 Svi 2012
Poruka
635
Ja sam spustio na 6kn.

Ionako od njih nemam zarade već popunjavam rupu u ponudi.

Moj samko ta je zarada od 6kn još dobra, kod nas je na veliko 2eur 10kg iliti 1,60kn kg.

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Moj samko ta je zarada od 6kn još dobra, kod nas je na veliko 2eur 10kg iliti 1,60kn kg.
denisv neznam kako se vi pokrivate sa tom cijenom, znam da je u početku bila dobra cijena ali 0.40 km zar nije premalo ?? kolika je cijena kad prodaješ na pijaci kod nas u Rijeci je minimalno 2 km maloprodaja razlika je ogromna a mala razlika u proizvodnji .. :(wait):

denisv

Član
Tu od
18 Svi 2012
Poruka
635
denisv neznam kako se vi pokrivate sa tom cijenom, znam da je u početku bila dobra cijena ali 0.40 km zar nije premalo ?? kolika je cijena kad prodaješ na pijaci kod nas u Rijeci je minimalno 2 km maloprodaja razlika je ogromna a mala razlika u proizvodnji .. :(wait):

To je cijena od prije nekoliko dana i tako će da ostane što znači da ja ovih dana čupam krastavac, a ima i onih koji su skoro počeli brati pa nek im je Bog na pomoći. Na pijacu na malo (tržnicu) nisam išao ne pamtim, al' u prodavnicama drže 1km vijerovatno je tako i na tržnici samo što rijetko koji proizvođač tezgari, uglavnom su to klasični trgovci.. Do skoro se dobro držao, al' eto to mu je sad cijena i tako bude svake godine.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420

Ja od njih zarade neću imati ali bar neću otjerati mušterije koje mi dolaze kući to kuovati. Ne kažem da je 6kn loša cijena ali znaš i sam kada sam počeo brati, to sam htjeo reći ali nisam dobro prenio na tipkovnicu.

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Danas sam oprskao konačno lijep cijeli dan bez kiše.

bobostar uskoro ide sadnja kornišona i dali treba preventivno više puta prskati u nekim vremenskim razmacima protiv pepelnice i plemenjače.
Prskaj redovito, bar do prvih plodova, a onda malo pazi na karencu. Ako ćeš paziti na karencu, onda od plodonošenja ide Quadris (karenca mu je 3 dana; za pepelnicu i plamenjaču) ili Revus (karenca 3 dana; plamenjača).
Jedino što su ti preparati malo skupi.... :mad::

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Evo,ja sam još danas salatare prdavala po deset-u srijedu sam po osam jer sam imala bisere oko sebe,a i suta ću tako,ali ima još jedno sto kila za pobrati,možda nešto više i lete van.Kaufland je spustio na pet kuna,i više nemamo što čekati.I ne prodaju se više,sada idu malo pomalo.

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Da malo obnovim temu zadnji post je skoro od sredine prošle godine.

Krastavac salatar Adrian i Caman su zasađeni za par dana vezivanje, kako kod vas napreduje je li šta zasađeno..

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ajoj,moji polegli,plaze po foliji - muž je jučer konačno povezao špage,ali još imam za dva dana za povezati paradajze,pa će tek onda doći na red.A moram i flance ići prodavati - jedini izlaz mi je uzeti radnicu,ali ona to još nije radila pa nebih htjela da to netko drugi odradi.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Gdje nam je nestao đenis, đenis? Mora da je zgrnuo para na krastavcima i otišo na bahame :8):

moji čekaju da prođe hladan val

charta
IMG_20140410_162145.jpg

IMG_20140410_162849.jpg

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kd mene počeli cvasti ali me sram pokazati jer još nisu povezani.Ali sutra budu,ne zvala se ja johabica.Ili kako već.....

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Evo,nestalo srama - povezano,pa ćemo pokazati -

20140413_101223_zps82e347a1.jpg
[/URL][/IMG]

20140413_101318_zpsba379206.jpg
[/URL][/IMG]

marincica

Član
Tu od
7 Lip 2013
Poruka
39
možete li mi preporučiti sjeme krastavaca za plastenik, kolika im je cijena? meni bi trebalo 1800. sadila bih ih oko 10.7. poslije rajčice.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Uzmi nešto otorno na pepelnicu za to vrijeme.Ima Enza Zaden nešto takvoga,pitaj u Zeleni Hit,budu ti preporučili.

Na vrh