• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krmno bilje i travnjaštvo

• Temu pokrenuo matija
  • Datum prvog posta

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Lose su ove dvije bale na prvoj slici. Nisu bas nabite jako

na prvoj i drugoj slici je zob,na trećoj lucerna.
Da,ne moze biti vise spresano zbog balirke,jer se otvara,nema zakačke na komori.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Slike su od prije kad je bila košnja,prvi otkos ljulja,na 4ha bilo 75bala:
20781331.jpg

20781332.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
košnja tritikala,graška,grahorice.

.

Iz kojeg razloga si kosio tritikal? Ja imam jednu parcelu pšenice koja je loša pa razmišljam da je pokosim i spremim u zelene bale. Jel imaš iskustva s tim?
Inače jako lijepa kombinacija. Koliko ukidaš metara odjednom?

Joža85

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
171
Ja bih reko 4 m.

Nije baš neka novija kombinacija ,ali za sad u ovo vrijeme recesije i beznađa dobro i učinkovito mi služi....zahvat PZ 165+PZ 270=435 cm- realnog radnog zahvata oko 400-410 cm! dobro je pokositi i pšenicu i ječam i tritikal ako misliš raditi silažu-sjenažu (pazi kod ječma da nije pretvrd (osje) -ovo sam prvenstveno kosil radi vremenskih uvjeta-poslje tu slijedi (ako Bog da) dio površina kukruz,a dio sirak...!

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nakon koliko dana krećete koristiti bale sjenaže?? El koristi tko inkulante?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ovisi,ako imamo stare bale onda dok njih nepotrošimo. Ali obično smo čekali 30-40dana
Ima jedan lik u selu kojemu sam uslužno omatao bale i on je isti dan počeo trošit nove bale jer nije imao sa čime hraniti

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
ja sam otvarao nakon 7 dana i bile su vec hladne,tj fermentacija bila gotova..naravno s inokulantima..
isto tako i u silosu,kad zam ga otvarao da ga dopunim..bez inokulanata vise nista...jer sam prosle godine radio pola sa i pola bez,nekazem da je lose radit bez ali nije to to..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
ja sam otvarao nakon 7 dana i bile su vec hladne,tj fermentacija bila gotova..naravno s inokulantima..
isto tako i u silosu,kad zam ga otvarao da ga dopunim..bez inokulanata vise nista...jer sam prosle godine radio pola sa i pola bez,nekazem da je lose radit bez ali nije to to..

Sa inkulantima bi taj proces trebao trajati puno brže, to je, al koja je razlika ovako u hrani?? Bolje prerađena ili? Meni je danas 10 dan kako sam sjenirao u silos, a neću ga još otvarati do srijede odprilike, nisam koristio inkulante, svake godine kažem moram probati i na kraju ne probam..

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Sa inkulantima bi taj proces trebao trajati puno brže, to je, al koja je razlika ovako u hrani?? Bolje prerađena ili? Meni je danas 10 dan kako sam sjenirao u silos, a neću ga još otvarati do srijede odprilike, nisam koristio inkulante, svake godine kažem moram probati i na kraju ne probam..

nema naknadnog zagrijavanja,,manje kvara i dobivas nesto vise dostupnog baypass proteina...ako nisi koristio inokulante onda bi ti savjetovao da barem 3 tjedna neotvaras silos,ako ne moras..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
nema naknadnog zagrijavanja,,manje kvara i dobivas nesto vise dostupnog baypass proteina...ako nisi koristio inokulante onda bi ti savjetovao da barem 3 tjedna neotvaras silos,ako ne moras..

a morat ću ga probati onda.. Okej, hvala na savjetu, ne diram ju onda do početka 6. mjeseca..:(hi):

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Evo zakašnjelih slika iz baliranja prvog otkosa ljulja.
Na površini 1 HA je bilo 20 bala.

Jel ovo tvoj sakupljač? Tu količinu bala sam i ja dobio na 1 ha lucerne. Reci mi kako ovu prvu balu na Same-u prevrćeš?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije moj, sakupljač je od kolege Belca.

A balu prevrnem tako da izađem iz traktora i otvorim kiper ručicu, ili to učini netko drugi umjesto mene.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Odlicno obavljen posao Dmatkovic,slike zelene kombinacije je melem za oci :icon_pray:

Najnoviji postovi

Na vrh