MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Odlicno obavljen posao Dmatkovic,slike zelene kombinacije je melem za oci :icon_pray:
Ma bez Zetora nema ništa
Odlicno obavljen posao Dmatkovic,slike zelene kombinacije je melem za oci :icon_pray:
Dino kazes da je prethodno bio kukuruz za silazu,sto bi mogo bit problem jer je kukuruz vjerovatno sprican,a ta spriciva su dosta jaka i potrrban je duzi period da bi mogo sijat neku krmnu kulturu, mozda je to razlog sto ne napreduje i sto je rjedji...
ajkula-znam za dijetelinu da nije dobro kasno kosit zbog izmrzavanja,za ljulj nisam siguran al provjeri,puno veca ti je steta da izmrzne nego da ostane nepokosena:icon_fU:
Postivao sam preporucenu kolicinu sredstava pri prskanju kukuruza,nije do toga.
Bit ce onda da je do gustoce sjetve...
Dali bi se to popravilo da bacim nesto gnojiva gore? Koje,koliko i kada?
jer nisam bacao nista niti pod brazdu niti prije sjetve. Jer sam smatra da je zemlja dovoljno "jaka" poslije kukuruza...
Sijao sam u kombinaciji rotodrljača+sijačica,zemlja je bila fino pripremljena,mislim da u tome nebi smio bit problem. Nisam valjao,jbg nemam valjak.
Voda tamo ne lezi,parcela visi na stranu.
Znam da je dobro bacit ureu prije zaoravanja kukuruzovine da ne dodje do dusicne depresije,ali ovo je bio silirani kukuruz! Znaci nije bilo biljne mase koju bi zaorao,pa zato nisam stavljao ureu.
Pitanje,zasto u prihranu sa ureom,sto nece ona isparit? Bolje mi zvuci KAN.
Neka si se ti raspisao,hvala na savjetima,i neka ih bude cim vise y):