• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krmno bilje i travnjaštvo

• Temu pokrenuo matija
  • Datum prvog posta

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Sjetva ljulja je bila 30.8 2013 znam dosta rano računali smo jesenski otkos ali nije izašlo prvi put sijemo pa nismo znali sad najesen bude drugačije.
Gnojidba za sijetvu je bila 30 t stajskog gnoja na ha i ništa više.
palo je jučer dost kiše i sad se sprema nešto tak da se bude rastopilo gnojivo ja isto znam da je bio kasno za bacanje gnoja al se moralo nešt bacit možda sad ovu subotu bacim oko 100 kg/ha kana vidjet ču i onda bi to bilo to do košnje valjda bu dobro :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Radul, ma dosta ti je 542 za neku manju utovarku s 4 ili 6 noževa, ja sjenažu večinom radim sa 539 pošto je brži na kardanu od 565, a snage iam dovoljno.
Krećem puniti sa 1. direkt, pa začas idem brzinu manje-3. spora i pred kraj u 2. sporoj ako treba, a imam samo 4 noža.

Evo i prikolice

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
dosta kilavo izgleda za to vrijeme sjetve i tu gnojidbu..moj kojeg sam sijao 1.11 u boljoj je kondiciji nego sto se moze vidjeti na tvojim slikama..prosli tjedan sam bacio oko 120kg/ha a za 10 dana planiram kositi..

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
ma sjebalo ga je to kaj je dost rano sijan i nije bilo kiše u to vrijeme pa je i dost kasno istjeral a to je i teška zemlja pa je i to razlog zašt je tak niski :icon_rolleyes:

Posljednje uređivanje od moderatora:

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
mi smo sijali od 15. 10 do 1.11. prihrane pod brazdu nikaj osim gnojnice 60 000, 70 000 l po ha, i prije tjedan dana smo prihranili sa 210 kg 15-ice i 270 kg kana po ha, i u roku 3 tjedna planiramo košnju ako bude vrijeme dozvolilo

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Hteo bih vas pitati za savet. Sta mi je najbolje raditi sa prirodnim livadama, ja ih nista ne djubrim a opet daju nesto mase, citao sam negde da je dobro drljanje u jesen i djubrenje u prolece, sad ne znam kojom formulacijom djubreta

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Kan i lagano drljanje,dosta ti je i 50 kg/k.j,minimalno 30%vise mase dobijes,normalno ako vise bacis vise ce i bit :drink:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
današnja slika grahorice i pšenice,mislio sam da to kombajniram za sijeme ali to nema šanse požeti,znači idući mjesec košnja,ah da ovo je cijeli komad bez trunke gnojiva,čista ekologija, , ,

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Vidi se tko zna znanje! ;) Alaj će mlijeka biti od ove hrane, ma da i bikovima ne bi smetalo hehehe...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi danas zakosili naš ljulj. Prva ral je pala bez ikakvih problema, a na drugoj rali je traktor ostao usred polja u mulju do getribe, čak je i kardan potonuo! Sutra ujutro akcija izvlačenja, pošto je več bio mrak kad smo zapali.
Zemlja je u nizini i voda je nanjela pjeska i svega iz okolnih brežuljaka, šteta na ljulju je 90% uništeno od mulja i blata.
Opća katastrofa!!!

Sva sreća pa ima 2 rali lanjskog ljulja pa bude nešto i od toga.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
to je 565 potonuo?
ako nema slika, kao da se nije desilo :icon_mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma bit će slika kad ga sutra krenemo ujutro izvlačit, ako ga netko na odnese noćas :D:

Ujak je pokosio sa 539 2 rali na višljem području, a kasnije je sa 539 razbacivao sa paukom, a ja sam kosio ove na nizinskim djelovima sa 565, jedan išla super, a druga opča katastrofa.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ni malo to ne veseli, ni malo.
Bila je več pala noć kad smo započimali tu parcelu...a mobitel bokčija, bude sutra po danu. Ne volim se po noći upuštati u takve egzibicije, uvjek se napravi neko sranje, ipak je dan dan!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
mi smo jučer pokosili jedan mali komad na brijegu sve je ok osim što je prestario,tu bude slabo mlijeka,kako je krenulo ,sijem na ljeto što ranije ljulj i koliko mi treba budem pospremio onda,ovaj jedankomad od 2 rali je mali jer nije dobio gnoijiva i on se bude kosio oko 20 za suho,fala bogu pa grahorica mix ne bude podbacio zbog vremena

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Šanana ,gdje su slike,potopljenog Gileta,evo ovaj se ljulj trenutno kosi za zeleno kravicama,ovaj je sijan 2012,prošle godine bacio nešto sjemena i sada ima opet za košnju, ,

Najnoviji postovi

Na vrh