• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krmno bilje i travnjaštvo

• Temu pokrenuo matija
  • Datum prvog posta

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@ŠANANA jesi ga lijepo sparkiro :icon_e_surprised::icon_e_surprised:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
to izgleda neka gadna depresija na tom komadu,bitno da se nije ništa potrgalo,vidiš kako bi sada bilo dobro da Gile ima DV,ali je i ljulj dobro vjetar povaljao

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ljulj je stvarno u ekstra stanju, visok, gust, bujan, ma odličan, ali eto od preveiše kiše i vjetra dosta je polegao, a još i ovaj dio gdje je voda i blato morali smo ostaviti jer tone i samo blatno iznosim na ovaj dobar dio.
Inače, jutros kad smo došli po traktor, veli meni ujak: To da smo kosili po danu vjerojatno se nebi usudil tuda proći, a ja ko iz puške velim nejmu pa vjerojatno bi probao pošto je odozgora izgledalo suho, nema stojeće vode, ali zato blato je ispod masno i mokro!

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ništ čudno za IMT :) Napred težak, počne gurat kotače i ukapa se... A da si digao kosu i probao izać.mooožda nebi tonuo :)

Ljulj ti je extra...

imbrakc

Član
Tu od
18 Stu 2011
Poruka
41
šanana kaj nesi tu travu trebel kositi prije 2 tjedna, ovak su te zeznule kiše i dobil si puno mase od toga jako jako puno stabljike od koje nemaš nikaj nego samo volumen. neznam kolko si kan-a itil ali malo mi mlitavo zgleda. je on velik ali neje to kvaliteta

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nesmo prije ovih kiša mogli tak da je ostalo. Ljulj uopće nije pokazao niti jedan klas, a i kak izgleda mislim da nebi još 10 dana isklasao. dobio je samo 100 kg kan-a na ral!

imbrakc

Član
Tu od
18 Stu 2011
Poruka
41
neje stvar v tem kaj on nebi itil klasa još tijen dva nego kaj si dobil puno stabljike od koje nemaš koristi. da si ga pokosil prije kiš za 5-10 dana imal bi drugog otkosa. ak ne veruješ dojdi pa buš sve videl.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma verujem ja to sve, nema se tu kaj dodati!
Tak je zišlo kak je!

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Treći otkos ove godine livade.

10msld4.jpg

1zgyzxc.jpg

voangx.jpg

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=dV6ji5k2TsI[/YT]

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ako možeš pripraviti zemlju,ne,blizu mene čovjek sije 40 rali uvijek krajem 10 mjeseca ,da mu masa ne ulazi u zimu prevelika i svako proljeće namlati pune silose sjenaže

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Juce sam orao,sad kisa,bice sledece sedmice suncanih dana pa cu valjda uspjeti posijati,samo me jos zanima trebali povecavati sjetvenu normu posto se kasnije sije?

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Krtica mi pravi probleme na parceli zasijanoj ljuljem krajem 10. mjeseca.Ima li ko kakvo efikasno rjesenje?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
U jedno 3-4 rupe staviti karabita i pustiti da se plin proširi kroz hodnike,po mogućnosti ne paliti jer bude buum,ali taj smrad od plina sigurno ih otjera

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja ih po vrtu i vočnjaku tamanim sa karabitom. U rupue nasipam katrabit i dok sve napunim idem sa kantom od jedne do druge, ulijem vodu i zagazim da neide plin van. To napravim 1-2 puta na prolječe i miran sam cjele godine.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Karabit je ustvari plin koji sipamo u auta ako sam dobro shvatio jer i ja imam problem sa krticama u plasteniku i na livadama.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Karabit ili kalcijev karbonat, koristi se u pečima u ljevaonicama, ali ga ima za kupiti i u poljo dučanima. U dodiru sa vodom se stvara vrlo otrovan, lako zapaljiv i vrlo eksplozivan plin koji u podzemnim tunelima garantirano tamani krtove i voluharice jer isparava jako brzo, širi se kanalima i trova sve živo ispred sebe.

Najnoviji postovi

Na vrh