• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Što si htio reći s tim slikama?? ajde da si stavio i sliku kako sad izgleda, onda bi bilo logike. Ovako??

Josa

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
77
Zna li netko uvjete poslovanja sa cipsarom u Miholjcu? Nesto sve cesce cujem ovdje kod mene da ljudi rade krumpir za njih na ugovor,cak i manje povrsine.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
ovako mi je krumpir izgledao kada mi je cvjetao,a ovih dana mu se osušila cima sorte su desire,sylvana i kondor

Hajde mi,molim te,rekni kako se ponašao Kondor u rastu.Ova je godina bila relativno hladna i kišovita.Koliko znam,njemu ovakvo vrijeme ne odgovara.Zna u uvjetima povišene vlage drastično podbciti u prinosu.Najviše voli sušnu ili kolko tolko normalnu sezonu,nikako vlažnu i hladnu.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ljudi kakav je vas dojam, u vasem kraju koliko je krumpira vec povadjeno?
Kod nas nije izvadjeno prakticki nista, moda 5%...otkupni lanci su full, prica se da dosta ranije robe dolazi sa sjevera, to su proizvodjaci vezani ugovorom.
Uglavnom nije bilo tako prijasnih godina, roba sa sjevera stizala je tek pocetkom Rujna, a do tad bi se mi vec ispraznili...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nek te sjever ne muči,ja sam sever i od mene k vama ne dolazi ništa jer se ništa i ne otkupljuje.ili mizerija.To otkuda dolazi je jedna velika enigma.ilitiga jedno sranje.U igri je Srbija garant.

Ajd da te usput pitam jesi li zvao broj koji sam ti dala? Jesi ga uopće dobio,ja sam na mobu prilično nespretna,a komp mi bio u kvaru.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Johabice, ali to je onda stvarno ozbiljan problem!
Roba ne ide, nema potraznje od strane preprodavaca jer je do 01.08. bilo lose vrijeme i nije bilo gostiju, opcenito su svi bili komfuzni...ajde to mogu razumit.
Iako sezona je sad definitivno vec pocela i bas me zanima sto ce bit kad u subotu kontaktiram stare kupce (jer jos nisam kuci).
Ali da me odbijaju trgovacki lanci s kojima sam radio cisto kao suza, di imam i poznanstva i to s objasnjenjem da moraju otkupit svu ugovorenu robu (jer se svi boje skladistit ove godine), a da mi ti sad kazes da roba nije od vas...to ne mogu razumit...da mi je imat ikakav dokaz da je iz vana, odma bi isao u novine, ali jos to nisam prekrizio!

Jekica je kontaktirala zena, ponudio joj je najbolju cijenu, a da li su vrece stigle ne znam, sve se plasim da nisu...ne treba meni toga neznam koliko cca 100e.
Tj br je ispravan i hvala ti!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja planiram za jedno 2 tjedna,cima se već sva osušila,samo ću pokositi travu s trimerom jer je već počela divljati od ovolike vlage.Jedino ako naglo pripeče onda ostavljam travu da ga malo zaštiti.Jako me zanima kakav bude beličan.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
Hajde mi,molim te,rekni kako se ponašao Kondor u rastu.Ova je godina bila relativno hladna i kišovita.Koliko znam,njemu ovakvo vrijeme ne odgovara.Zna u uvjetima povišene vlage drastično podbciti u prinosu.Najviše voli sušnu ili kolko tolko normalnu sezonu,nikako vlažnu i hladnu.

u glavnini krumpir mi je bio odličan na vrijeme sam ga prihranio,ogrnio i oprsko protiv korova s time da sam 2xprskao protiv zlatice i bolesti iza velike gospe idem u vađenje pa ću vidjeti kako če to sve izgledati do sada sam prezadovoljan

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Meni jedne kišne godine novi Kondor bio dva puta lošiji od drugogodišnjeg,a na istoj zemlji bili posađeni.

A vidi moju Belarosu - kome ću je prodati da mi je znati.....

20140807_180734_zps50f23deb.jpg
[/URL][/IMG]

A gledam sada,na slici to ne izgleda nešto - da je vidiš uživo,to su gromade od krumpira,od kile neke.Jučer na placu jedna gospođa traži kilo krupnoga - ja joj denem jedan velik i jedan najmanji,i bilo preko kie dobrano.A ona u čudu gleda i veli - a kaj,samo to??????

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Evo ja sam povadio moj krumpir i Cleopatru i Bela Rosu .Cleopatra je odavno bila za vaditi pošto sam je sadio još polovinom trećeg mjeseca za potrošnju kao mladi pa je ostalo a Bela Rosa mi je već odavno sazrela i ostala bez cime a pošto sam ulovio nekoliko lijepših dana između kiša odlučio sam je povaditi.Možda malo rano ali uslijed velike vlage bojao sam se truleži i proklijavanja u rovicama.Sve u svemu za sad sam super zadovoljan prinosom.Na god najvjerojatnije neću saditi Cleopatru koja je u svemu super zadovoljila samo nam se ukus ne dopada ili bolje reći nedostatak ukusa. U proljeće vjerojatno stavim Belarosu svoje sjeme iz ove god kao rani a za kasni uzmem neku zahtjevniju i ukusniju sortu poput možda Agrie.

Prilozi

• BELA ROSA 25.07.jpg
    BELA ROSA 25.07.jpg
    62 KB · Pregleda: 153
  • BELA ROSA.jpg
    BELA ROSA.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 177
  • CLEOPATRA 25.07.jpg
    CLEOPATRA 25.07.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 139

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E moj je imal osamdeset tri deke,ali ja to računam kao mali.Jer imala sam ja jednom krumpir od kilu osamdeset šest.Bila Jearla.Tam u devetom mjesecu,dok povadim Belarosu budem stavila najveći,bude poštanih kapitalaca sigurno.

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Ha pa ti si profesionalac a ja tek početnik amater ček ček da se ja malo izučim zanatu bit će i od dve kile:(rofl)::(rofl):

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nemoj tako @entuzijast,vele da največem bedaku največi krumpiri zrastu.A ja mislim da večeg bedaka od mene na forumu nema.Ali ajd,ako ti je baš entuzijazam na takvom nivou,budem ti rado prepustila primat prvog bedaka foruma.:(giggle)::(giggle)::(giggle)::(giggle):

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Kolilo sam ja primjetio ipak mi se čini da to ima puno više veze sa velikim zalaganjem i trudom nego sa bedastoćom a oni koji sjede pred birtijama i trgovinama s pivom u ruci i komentiraju "Gle kak je bedast radi po ovoj vrućini ..." ili nešto sl zimi idu sa pet kuna po par krumpira u trgovinu i kukaju kak je sve skupo a grunt im obrasla travuljina. Za takve ću ja uvijek biti bedast ali da ti priznam uopće mi nije krivo jer mi će mo ipak koliko toliko uživati plodove svoga rada a oni će i dalje kukati i žaliti se na državu ili sl kak im niko ne pomaže bla bla...
Nek smo mi bedasti i bar punih tanjira neg baš pametni i gladni:(happy):

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
johabica ..belarosa je ogromna ove godine jučer sam vadil 5 tona to su sam gromade...tak je grdo videti a i prinos je odlican...jel sadil ko vinetu?kak mu se pokazalaa?

Na vrh