MUHA znaš dobro koje sam romane pisao o " bobicama " od češnjaka i dan danas mi ne vjerujete kakav češnjak dobijem za sadnju .
Tako i sa krumpirom . .
jel to pricas o proizvodnji iz sjemena krumpira?
MUHA znaš dobro koje sam romane pisao o " bobicama " od češnjaka i dan danas mi ne vjerujete kakav češnjak dobijem za sadnju .
Tako i sa krumpirom . .
hjah Ne pričam o proizvodnji iz sjemena to ja i MUHA o bivšim " romanima " kod češnjaka .Kada je o krumpiru riječ ja imam staru sortu koju sadim 50 godina.
najmanje to da zastitiš sortu , da se zna odakle je , ime , Upis u sortnu listu HR , a sa zaštitom geografskog porekla puno toga , ........... izmedju ostaloga je zaštitiš i od pohlepnih ruku multinacijonalki . ..... ali .... *tajna više nije tajna **ADVISER što dobijem sa tim upisom, najbolje da ja njega sadim u tajnosti
Prije je u Lici bilo nezamislivo izvaditi ovakav krumpir polovicom 6 mjeseca
Adora sađen 15. 3 . na otvorenom. Ja sam više nego zadovoljan
adv bio nekad '' IGOR '' koji je bio zakon za seljaka i potrošača !![/QUOTE kaže:Da, bio u doba moje mladiosti, žuta sorta bijelog mesa, jako fini i rodan sa jednom velikom manom.
Nije se mogao čuvati preko zime bez velikih gubitaka. Ne sjećam se točno koja je skladišna bolest bila u pitanju, ali je izvana dobivao smeđe fleke koje su se pretvarale u smeđa uleknuča.
šteta.