Kako mi ne bi zemljišta stajala pusta ili da ih obrađuje netko drugi te kako bih znao što jedemo odlučio sam se polako pokretati proizvodnju različitih kultura pa sam ove godine između ostalog posadio 100 kg sjemenskog krumpira. Dovoljno za nas, a što bude višak imam osigurano tržište na malo...
Zahvaljujući ovom forumu odabrao sam sjeme, zagnojio stajskim gnojem, dodao i Yara gnojivo u redove, posadio na razmak između redova otprilike 80cm da mogu bez problema frezom proći između, nisam želio špricati travu jer to nije velika količina i kad prođem frezom nije problem motikom riješiti ostatak trave, ne volim špricati i trovati sam sebe ako nije nužno pa sam travu odlučio rješavati na taj način.... Vjerojatno s početničkim greškama, ali učim.
Kako sam dosta rano sadio (02.travnja) onaj mraz ga je sravnio sa zemljom (90% ga je bilo vani visine 10-ak cm), hvala Bogu oporavio se i sve je u redu (vjerojatno će biti nešto manji prinosi, ali ok), sav je izašao i lijepo napreduje.
Jučer se spustila tuča - išao sam ga odmah nakon pogledati - ne čini mi se da je puno slomila, nadam se da neće biti prevelike štete.
Sad kako me krenulo i s obzirom na ove kiše i kakve sam sreće očekujem da bi me mogla i plamenjača zahvatiti pa iako sam, kao što sam napisao, pobornik da ne špricam ako ne moram mislim da bih morao pošpricati protiv plamenjače. Kako imam i vinograde njih špricam sa Cuprablauom - da li mi je on ok i za krumpir te kada najbolje pošpricati?
Kad mi je mraz pofurio krumpir pošpricao sam ga s aminokiselinama, s obzirom na jučerašnju tuču da li da dodam i aminokiseline kada već špricam ili nema potrebe?