• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Dali moze savjet za hebricid koji suzbija Štir u kumpiru nakon nicanja kumpira da mu nije prevelika karenca?
Mjesao bi sa fusilade forte.
Basagran,Corum,Laguna...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja sadim na 90 i SS je sužen na 60 freza 50 mtk i ide dobro, mirsade moraš samo proširivače maknut i imaš ga na postavi ko ja

Mirsad

Član
Tu od
21 Ožu 2020
Poruka
92
Ja sadim na 90 i SS je sužen na 60 freza 50 mtk i ide dobro, mirsade moraš samo proširivače maknut i imaš ga na postavi ko ja
To znam,i mogu ga skratiti na oko 60,I kad ga skratim moju frezu ne mozes bas skratiti na 50 jer su neki novi nozevi ali ne original i duzi su pa sam ih ja skracivo jer su udarali u sanduk mozda se moze suziti na 60 cm nez tacno.Ali opet imam problem u mene je to velika sirina kad stavim brazde jedna od druge 90 cm... to je skoro metar ... a nemam njiva ... za toliko sadjdenje maks posadim oko 70-80kg krompira i to je to..

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A ja imam zemlje pa onda mi ne smeta to a i malo sadim ne ko prije pa napravim da mi je čim lakše radit, freza ide na 60 sigurno a mtk ide na 50 tako je kod mene

Gerd1987

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
110
Deset dana nakon leda i temperature -5 krumpir ponovo udara i raste. Nadam se da će biti nešto u zemlji za izvaditi budući da je bio već dosta veliki kad je stradao. Vode mu neće nedostajati pa šta bude. IMG_20200412_154843.jpg

Posljednje uređivanje:

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ja planiram u utorak moje polijevati ako ne bude kiše,jer lijepo niču i redaju se,i žao mi ih je prepustiti tek tako.

ivma2208

Novi član
Tu od
13 Ožu 2020
Poruka
11
ljudi planiram posaditi krompir ali nije mi vrt preoran.Da li je dovoljno pofrezati s motokultivatorom ili još čekati orače kojem ne valja semerig remen i ostale gluposti.Naime brine me dubina pofrezane zemlje,to je sipko izrađeno ali nije toiko duboko kao frezanje poslije oranja.

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
180
Sadim ja u crvenicu pa kad isfrezem nakon oranja opet je tvrda kao kamen kad vadim kumpir tako da to ti ovisi o zemlji koju imas, meni rodi a ni upola kao na drugoj zemlji sto je lagana a to ovisi i o vodi a crvenica je trazi mnogo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Eto i mi posadili malo novog krumpira.

Zemlja je izfrezana motokultivatorom:

...a to nejde bez pomoćnika, starijih (82+)i mlađih (2+):

Krumpir je posađen "pod motiku".
Još uvijek se nađe pokoji stari mekani krumpir u zemlji...a bome i pokoji malo tvrđi :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ja. Zakaj?
Ti se sviđa Lombardinijev znak?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa da, skužio sam odmah ja šta je zato i pitam, jer ne izgleda jednostavno napravit tako savrseno uvecano i na zeljezu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Nacrtal sam u AutoCadu, Lombardinijev znak sam skinul s jednog crteža motora u dxf-u, pa ga zalijepil u crtež.
Nakraju sam sve pretvoril u dxf i dal na rezanje laserom. Onda su usput i zapigali stranice.
Firma koja je to radila je ELEKTROTEHNIKA Križevci.
Evo ti skica razvoja:
ploca lga280-340.jpg

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A okej to onda objasnjava😅
Znači ti si odradio kopjuterski dio a rezano je laserom, jer gledo sam da teško da je brusilica to rezala, zato mi nije bilo jasno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ideja, nacrt, organizacija...je moja.
Nemam vlastiti CNC stroj, pa koristim usluge...
Još nije gotovo. Treba još napraviti "bull bar" od cijevi 1", i onda neku haubu da sunce ne uništava plastiku rezervoara.

Na vrh