• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
634
A jedino da ti pošaljem par krumpira :)
Rodbina od tamo prošvercala ravno 3 krumpira prije 7-8 godina jer bi uvijek govorili kako je njihov bolji pa da pokažu.
Ovo što je sada izvađeno, tj. jedan mali dio toga će biti posađen oko 01.09. a vaditi se oko 01.12. (plastenik) pa se tada možeš javiti da pošaljem malo. Taman bi bio spreman za proljetnu sadnju jer proklija dosta brzo.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
E to mi je bila druga opcija da,jer stvarno bi volio probat ga pošto si ga nahvalio da je bolji od monalize,onda mi spremi kad izvadis u 12. mj pa cu ja sadit na proljeće ne treba puno par komada ja ću se dalje porbinut da ga bude više, hvala ti

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Pala je kiša, krumpir je zagrnut prije tjedan dana.. Zbog suše je slabo napredovao. Radi se o Dalmaciji, ali ne uz obalu pa je temp dosta niža, prije 3 tjedna mi je čak vrhove odnio mraz. Zanima me koja bi prihrana nekim folijarnim gnojivom u ovom trenutku bila najadekvatnija.. Radi se o sortama jerla, liseta i arizona plus par kg cleopatre, s tim da nisam siguran mogu li išta suvislo naći po poljoapotekama u blizini.. Može li se yara mila complexe topiti u vodi možda?

Prilozi

• IMG_20200502_183936.jpg
    IMG_20200502_183936.jpg
    98.4 KB · Pregleda: 31

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Stavio 50kg za sebe doma oslo sve...polje izgleda ko da su se djeca igrala po drazdi, ko po špagi ga je vadio, dok ne dodeš bliže niti se ne skuži

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Lani su mi pojele pred kraj krumpir i ajde to razumim moja greška nisam stavio pastira, a lani su i meni napravili štete u vinogradu tako da sam i tamo moro pastira stavit...ova godina je trebala bit drugačija posadio sam ga čeko da nikne i reko stavit ću na vrijeme pastira ironija je da sam baš ovaj tjedan imo u planu postavit ga jer se zbog frezanja vinograda sve oteglo...i eto pošto imam krumpir do trsi doso frezat trsi i nesto mi bilo čudno je išo blize vidit kad ono nema krumpira :hahah: tek nikli krumpir raskopali i pojeli

Najgore od svega je da nema vise sjemenskog krumpira da posadim drugu turu pa šta bude bude, za mene je ne za prodaju ne igra mi vrijeme...ali nema vise

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Zanima me koja bi prihrana nekim folijarnim gnojivom u ovom trenutku bila najadekvatnija..
Može se ići bio algenom, 2dl na 100l vode i možeš ići i dva do tri puta, jako dobra stvar, a oko njih baci yarin nitrobor, vrhunska stvar.

ivma2208

Novi član
Tu od
13 Ožu 2020
Poruka
11
Lani su mi pojele pred kraj krumpir i ajde to razumim moja greška nisam stavio pastira, a lani su i meni napravili štete u vinogradu tako da sam i tamo moro pastira stavit...ova godina je trebala bit drugačija posadio sam ga čeko da nikne i reko stavit ću na vrijeme pastira ironija je da sam baš ovaj tjedan imo u planu postavit ga jer se zbog frezanja vinograda sve oteglo...i eto pošto imam krumpir do trsi doso frezat trsi i nesto mi bilo čudno je išo blize vidit kad ono nema krumpira :hahah: tek nikli krumpir raskopali i pojeli

Najgore od svega je da nema vise sjemenskog krumpira da posadim drugu turu pa šta bude bude, za mene je ne za prodaju ne igra mi vrijeme...ali nema vise
gdje se nalaziš ja prskao sa kunilentom i riješio se divljači prije par godina

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Na Krku...tu više divljih svinja nego ljudi, lovci cackaju mecku a nije im niti u interesu da se izlove, to ko nas postale domace zivotnje odabrane skupine ljudi.

Na vrh