Zivisic,na šta misliš,jel na krumpire ili povrće?Ja imam standard,700 m/2 paradajza,700 paprike,sada imamo još 500, tu će biti malo krastavaca,jedna greda samo,kolko se može na malo prodati,ostalo paprika,nešto paradajza vani za jesen,kasni krastavci,malo,nešto cvijeća,i jedno pol ha,malo više krumpira.Karfiol je standard za jesen i to je to.Tamo negdje od 15.08 mu cijena većinom uvijek malo skoči,do 15, 09-1.10,.dok se rade zimnice,turšije,10 ha smo još prošle godine dali u najam,radimo koliko možemo sami napraviti i prodati.Na 1 ha što uspjiem vani ugurati uspijem,Plastenici su mi nosioci proizvodnje.Od ove,sada već prošle sezone smo jako srezali proizvodnju,ranije smo radili sve rane kupusnjače u kompletu,pokrivalo se agrilom,prve berbe su išle već os 20,05,što je za kontinent rano,mrkva,peršun,celer se radio,sve osim salate i poriliuka.Je,i luk se radio sve dok nismo prodali sadilicu i sijačicu.Ma i grašak se radio,i komorač čak dvije godine,koleraba.Zapravo se sada nema što razmišljati,ako netko tko nema iskustva želi nešto zaraditi,najveća greška mu je,ako nema sigurnog kupca,saditi jednu ili dvije kulture.Samo puno vrsta robe,svake u malim količinama može na tržnicama osigurati neku dobit.Kada imaš više vrsta robe,uvijek će se nešto prodati,a kada jedna zaglavi,nastupa teški zajeb.Da sam neki početnik,sijala bih ciklu,mrkvu,peršun,celer,krumpire,sve ono što se koristi svakodnevno u kuhinji,a može mi stajati ili u polju ili u skladištu ako prodaja trenutno zašteka.