johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Ureju nisi trebao bacati najesen,dušik je jako nestabilan i sklon ispiranju,a ove godine,koliko vlage je bilo,najvjerojatnije je pobjegao u dublje slojeve i tu je izgubljen.Bacaj ga neposredno prije sadnje,opčenito,jedan manji dio možeš ostaviti za prije nagrtanja redova prije zatvaranja sklopa.Balatonka je izvrsna,veoma rodna sorta,rana,a ako se vadi kasnije,može se skladištiti do proljeća.I ja sam je uzela ove godine za posaditi,isto ima bijelu deklaraciju,skupa ko da zlato kupuješ,kalibraža 35-55 osam kuna i trideset,potpuno neisplativo,ali mi vrag nije dao mira.
Ne brini što se ne može u sadnju,priroda će sve srediti,ne žuri i ne gazi mokru zemlju,imati ćeš više štete nego koristi.kada se bude moglo,napraviti će se.Ide balatonka u prvoj godini do 40-50 t/ha ako ima sve uvjete,u prvoj je godini nešto sitnije jer veže puno gomolja,a u drugoj se broj malo reducira pa su krupni,ponekada se i ne može naći dovoljno za sjeme za slijedeću sezonu.Ma,sve ovisi o godini.
Ne brini što se ne može u sadnju,priroda će sve srediti,ne žuri i ne gazi mokru zemlju,imati ćeš više štete nego koristi.kada se bude moglo,napraviti će se.Ide balatonka u prvoj godini do 40-50 t/ha ako ima sve uvjete,u prvoj je godini nešto sitnije jer veže puno gomolja,a u drugoj se broj malo reducira pa su krupni,ponekada se i ne može naći dovoljno za sjeme za slijedeću sezonu.Ma,sve ovisi o godini.