Pileći gnoj,osamsto do tisuću kila npk i četristo kila kana /ha.
uhu,bogme onda krumpir dosta trazi,nisam ga jos sadio za prodaju pa nisam znao,da jos imate neku stanicu za otkup mozda bi bilo i dobro to
Pileći gnoj,osamsto do tisuću kila npk i četristo kila kana /ha.
Jedan prema dvadeset je bio standard pred dvadesetk godina.Međutim,danas bi se za nekakvu uspješnu priozvodnju trebao uzeti omjer jedan naprama dvadeset pet i više,do trideset čak,naravno,govorimo o deklariranom sjemenu kategorije "A".Problem je u ulaganju u proizvodnju jer krumpir zahtjeva visoke standarde i bez dobre gnojidbe se ne mogu postiči visoki prinosi.Poseban naglasak je tu na mineralnim gnojivima.A ona su skupa i preskupa.
Može mi neko pomoč, jel ima neko kakve sheme kak bi se od obične OLT-ove plave sijačice 4- redne mogla napraviti dvoredna sadilica krumpira
Otprilike znam kak bi to išlo samo me zanima kaj bi mi vi mogli predložiti da to lakše napravim
vrlo lako i brzo, skineš jednu bateriju, drugu pomjeriš u sredinu, skineš plastične spremnike za sjeme i iza prišarafiš cijevi koja je na kraju prerezana na jednom djelu da krumpir može prolazit, ako nije jasno postavim ti sliku, ja sam to jako davno napravio
mi još nismo počeli...kak su prinosi koja sorta?