moj majstore.....krumpir je čudna biljka, najbolji je u tanjuru, i nikako više :icon_axe:
wasntme):
nisi nikada radio, pretpostavljam ništa u poljoprivredi, jer nemaš nikakve strojeve, onda od ovoga nevjerujem da bi bilo nešto......plug je lako zakopčati, al treba s njim znati i raditi......i odmah da kreneš na krumpir.......vjerujem da ti 99% ljudi nebi preporučilo......
ako kupiš novo sjeme, a slaba agrotehnika, to ko da nisi ništa ni radio.......jer krumpir zahtjeva dobro usitnjenu zemlju, znači samo freza i deri......dok nebude pjesak......
dugogodišnje sjeme, opet neznaš što imaš, ako neuzimaš od nekog provjerenog.......a danas ljudi sjeme iskorištavaju "do kraja" a dio uzmu svoga, tako da tko ti i proda takvo sjeme, ono ima slab prinos, ako bi dobio npr 5t po hektaru korisnog krumpira za prodaju......
mislim da si pročitao kako se dobije oko 40t i više krumpira po hektaru pa si bacio računicu, al to je ukupna količina krumpira......sa nekom max agrotehnikom, dobijaš oko 20T po hektaru krumpira za prodaju, ostalo je ili oštečeni ili sjemenski......i za to trebaš imati prave strojeve da dođeš do tog prinosa.......obični zagrtač možeš odmah zaboraviti, po meni on je i najbitniji, trebaš imati onaj što dobro zagrće i pravi humke "od pola metra".......i navodnjavanje u sušnim godinama, jer manje ćeš izvaditi nego si posijao........
eto, toliko do mene.......ja ću dobro razmisliti hoću li raditi krumpir slijedeće godine......al mislim da će otići polako u povjest na mom gospodarstvu.......