A živote.....
To samo mi zadrti entuzijasti imamo volje i snage za sve što nam život priredi a da ne svisnemo od muke.
Koliko je truda i vremena koje bi trebalo biti naše slobodno uloženo da bi smo došli do nekog uroda, i onada, kada izađeš na tržište i zataržiš neku pristojnu cijenu koja kompenzira sve uloženo - i financijski i fizički i psihološki - netko bekne i rekne - Kaaajjjj? jedi si ga sama.
Dobro je, je da imaš neka oštećenja, ali to će se brzo oporaviti ispod agrila kada utople noći.
Pojedine liske na listovima su dobile, no, vjerujem da bu sve ok.
Inače sam protivnik folijaraca jer mi je iskustvo davno reklo da cijenovno ne daju zadovoljavajuću kompenzaciju - trebalo bi duple i troduple doze od onih deklarativno preporučenih da se postigne neki efekat, a to bi onda financijski bilo veoma skupo, ali za ovo bih se ja odlučila na mikroelemente sa aminokiselinama, po dozi na deklaraciji nekih 250 - 300 kn , oko 2l/ha, i ubacila bih dodatno magnezij nitrat tekući - oko 130 kn jedan po ha.
Može to i za manje novaca odradiš li to ručno, ideš sa 25 ml/10 l vode pa onda može i 25 ml i mg folijarca, i usmjeriš uski mlaz direktno po biljčicama - trošiš puno manje vode, i folijarca, jer je ionako beskorisno ono što pada po zemlji.
Ako imaš volje, vremena, potrebe.....ako imaš onu acu električnu špricu leđnu, 16 litara, ubaciš 40 ml jednog, 40 ml drugog, i udriš pješice, uzmeš Scudo, mislim da je 160 kn litra, mislim da je talijansko, ali to je kvalitetnije od ostalih, i tome vjerujem, nekim folijarcima ne vjerujem ni u tragovima.
Moj još na sreću nije niknuo, ispod jednog sloja agrila, nadam se da će kroz slijedeći tjedan kada najavljuju i konačno zatopljenje..
Imaš sreće, ne boli glava.
Da, vele da će kroz nekoliko dana noći utopliti, tamo krajem idućeg tjedna.