Je, i nije registriran za krumpir, no, jedna formulacija 2,4 D se može korstiti kao korektor za širokolisne korove u krumpiru, i sada sam sigurna da je u pitanju Deherban M, - mogla se prije koristiti, danas nakon svih ograničenja, selekcije, i povlačenja velikog broja registriranih pesticida vjeojatno bi bilo sankcija da se nekome dokaže da je 2,4 D korišten u kulturi u kojoj nije registriran - sjećam se, te je godine, kada smo od županijskog fitopatologa dobili preporuku o korištenju i dozu - doze se više ne sjećam, ali znam da je bila smanjena u odnosu na normalnu djelotvornu količinu, nešto mi se u sjećanju vrti o nekoliko decilitara, 4 - 5 čini mi se, ali ne i koliko točno, te godine je učinak herbicida zbog nedostatka vlage u vrijeme tretiranja bio veoma slab, onda je u krumpiru tata - mata, glavn, skoro i jedini hrbicid koji se masovno koristio zbog izuzetne učinkovitosti bio Sencor (metribuzin). Metribuzin može ići u krumpiru i nakon nicanja u polovičnoj dozi, ali se dogodilo velikom broju proizvođača iz nekog razloga da je i ponovljeni tretman propustio neke korove - nešto mi se u sjećanju vrti ambrozija, ali može biti u pitanju i ščir i loboda - to su tri najagresivnija korova u mome kraju, i tog, koji je tada bio problem 2,4 D suzbija dobro i u poodmakloj fazi rasta a krumpiru ne smeta, iako na neko vrijeme zaustavlja porast i ta smanjena doza. Zato je preporuka bila da se čeka porast krumpira kao što sam navela, do ispod koljena, jer veće biljke ne dožive toliku depresiju kao male - bolje razvijene prije kreću sa daljnjim porastom koji u vrijeme tretmana stane i treba neko vrijeme da opet krene, male se možda i ne oporave.
Zato je preporuka bila da se 2,4 D koristi samo u krajnjoj nuždi.