Prošao sam ga jučer frezom i plugom i nagrnuo zemlju preko njega tako da je sav opet pod zemljom, ostavio da se suši na buri i suncu i pred mrak navukao opet dva sloja agrila.Ma plaćalo se to prije petnaestak godina oko 1350 - 1500 kn, pa kasnije 1150, pa 850, pa se vrtilo oko 1000, a šta im sada bi - ne znam.
Ne znam cijene drugih distributera, nisam provjeravala obzirom da mi je falio jedan kolut za ovu sezonu i nije mi se dalo ići okolo, potrošilo bi se više goriva i vremena nego bi bilo koristi.
Ja uzimam na 10 cm , ispočetka je bia osmica, ali smo brzo prešli na šesticu - i miševi u plolju glođu kada su žedni, u cijevi uvijek ostane nešto vode....
Cijena krumpira 30 lipa?
Sasvim normalan.
Hiperprodukcija i u Međimurju i u Hr. i u Eu. Bila je cijena 50, i mislila sam da niže stvarno ne može, bili su revolti i buna na 70, a sada je čista katastrofa. Nije se prodavalo niti ljeti mladi, niti kroz jesen, sve što je išlo u odnosu na količine je bila mizerija, i sada ljudi paničare - skldišta puna, još tri - četiri mjeseca i stiže krumpir iz ovogodišnje sezone.
Prinosi su ove godine bili fenomenalni, vele naši proizvođači, i više nego natprosječni.
Kod mene se proizvodi 40% svega krumpira u Hrvatskoj.
Nego, što je sa @Gerdom, nema ga, zanima me jel uspio spasiti onaj krumpir u fazi nicanja.
Bila je opcija da ga branim prskalicama ali dobro sam procijenio što nisam, jer minus došao jučer oko 21h i spustio se u zoru do -6 pri zemlji a evo i včrs već ispod nule. Nalio bi previše vode do ujutro i to bi bila katastrofa.
Još su neki jučer pristupili istoj metodi navaljivanja zemlje na njih, nadam se da će za koji dan opet iznicati.