• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Vrucina je isto stres za biljku, a dolaze temp preko 30°... s obzirom da ide u kombinaciji ide u smanjenoj dozi...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Drin s razlogom nekim u ovom stadiju ili?

Nego cime bi bilo pametno preventivno protiv plamenjace?
s obzirom da temp idu preko 30° pamenjaca nece biti sada problem...veci problem je alternarija sad...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Kasno navecer..sa manjom dozom...ja sam taman prije ovih vrucina...sad bi vec moglo svasta biti. .tikve su mi jednom dobile po listovima jer su vec bile visoke temp...a isao sam kasno navecer...tako da mozda bolje ne...neces puno dobiti a mogao bi glupost napraviti..n

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,760
View attachment 92201
Nadam sr zadnji ulazak...
Signum(za alternariju)+acrobat(altetnarija+plamenjaca)+pola doze ampligo+drin...
Uhhh, ja vjerujem da rod bude jebeni, ali ti svi silni otrovi.... takav imam i u dučanu. Ja sadim malo zadnjih par let, za naše potrebe. Da ga ima do novog leta i ni dana duže. Ni to mi se ne isplati ali da barem to malo jedem kolko tolko "eko", mada je i to pitanje kolko je to eko..
Kasnije kupujem takav špricani.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Sorry, ali spricanje svakih 10dana i spricanje do sad 1x za zlatice i sad za bolest(i pol doze za zlatice)
nije bas isto...
Ovaj kaj sadim za spremanje za zimu je na polju. Oko mene imaju krumpire...ako nebum nist posprical nebum nist imal....
Veliki proizvodaci krumpira su sve oko mene...ja toga krumpira kupil nebum dok god bum mogel delati...

Spricam za alternariju jer je problem kaj sjeme dolazi zarazeno...i takav krumpir kad ga pospremis u zimi i rezes ima crno iznutra...

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,760
Imal sam takve probleme da je krumpir imal u sebi crno, nisam do sad ni znal da je to bolest koja ima lijeka.
Nemoj mi zamjeriti ali zavrtelo mi se u glavi kad sam pročital za kaj i protiv čega sve špricaš. Znam da je to macji kašalj u odnosu na ove prave proizvođače ali ja ga ne špricam ni tolko i uvijek mi ga plemenjača uništi kak bu i ovo leto.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Imal u plasteniku i imam na vrtu koji budemo vadili do jesenskog...nist ni jednom spricano...bas je neki dan.mali skupljal zlatice...pojele su ga vec skoro trecinu...
Ali ovo na polju za skladistiti moram...ja samtram da je jako velika razlika ako ja njega pospricam 2 ili 3x i pospremim ga ili da kupujem onoga kaj je mjn 10x spricani...A pitanje je kakav je ovaj egipatski kaj dode...ili iz nekih drugih zemalja koje nemaju iste standarde...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,760
Ma jasno, slažem se s tobom ali ko što rekoh, ja ga više ne skladistim ni ne uzgajam toliko da bi ga bilo za skladistenje.
I ovog kaj je vani bum pol bacil ili kokošima skuhal (ako bu urod kakav je bil u plasteniku) jer bude dobil klice...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,326
Ja pospremim do 300kg za.nas doma(5 nas je), oko 200-300kg dam svojim roditeljima (6 ih je u kucanstvu) i 100-tinjak kg sogorici..ovisno kolko mi naraste...
uvijek ga berem tek u 9mj..pospremim u podrum. Imam zatvorenu prostoriju koja ima prozor za zrak, ali ga zatamnim sa plahtom da nema.svijetla...dugo mi izdrzi tak krumpir...cijelu zimu imam na kant prozor otvoren...

Najnoviji postovi

Na vrh